Gala Jan van Brabant vol nostalgie

Donderdag 8 juni stond voor het Jan van Brabant College in Helmond vol in het teken van het grote Galafeest. Het galabal vol nostalgie vond plaats in Soos40, het voormalige TOV-gebouw aan de Azalealaan in Helmond-Oost.

De Azalealaan in Helmond vormde donderdag het decor voor een ware optocht van dure bolides. Porsches, Tesla’s, een limousine, de duurste BMW’s, Jaguars en zelfs een pompoenenkoets togen voorbij. Des te vreemder keken toeschouwers op toen enkele dames met een kruiwagen voorbij kwamen. Ook werd de bierfiets vol gejuich begroet. Net als de heftruck met omhoog gehesen bak, met daarin een zestal leerlingen. Toch wel een beetje eng, drie meter boven de grond. Behalve de dure bolides maakten ook enkele nostalgische voertuigen deel uit van de stoet. Zoals een Volkswagenbusje en een klassieke camper met een aanhangwagen vol sjiek geklede gasten.

Oscar-uitreiking

Kortom, het grote Galafeest van het Jan van Brabant College, met vestigingen in de Molenstraat en Deltaweg, was gestart. En het werd een groots feest. Het leek wel een Amerikaanse Oscar- of Emmy-uitreiking. Niet alleen sportwagens, maar ook enkele luidruchtige motoren leverden galagasten af. Net als enkele heuse oude Kreidler brommers. Voor de dames achterop, gekleed in galajurk, niet altijd even charmant en comfortabel. Maar wel amusant. De pret was er in ieder geval niet minder om.

Veel pers

Bij aankomst bij de ingang van Soos40 hielpen twee chique portiers de galagasten met uitstappen. Ze verzochten de gasten even bij hun vervoer te blijven staan, zodat de fotograaf een kiekje als herinnering kon maken. En ook het aanwezige publiek – veelal ouders, oma’s en opa’s, broers en zussen en andere familieleden – deed moeite om de leukste plaatjes te schieten. Maar dat viel niet mee, want ook de pers was in grote getale aanwezig.

Twee uur

Toeschouwers hadden ruim de tijd om te genieten van het spektakel bij de aankomst van de galastoet. Het duurde immers bijna twee uur eer alle gasten arriveerden en naar binnen waren geleid. En daarbinnen barstte het feest pas écht los, terwijl familieleden en andere kijkers weer langzaamaan huiswaarts keerden.

Verslag en fotografie: Wijkreporter Hans Choufoer

Met speciale dank aan het Jan van Brabant College.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *