Garagesale Vogelbuurt zoekt meer deelnemers

Op zondag 3 september vindt in de Helmondse Vogelbuurt de zevende editie van de Garagesale plaats. Bewoners in de wijk tussen Vinkelaan en Nachtegaallaan en tussen Reigerlaan en Kemenadelaan hebben de afgelopen weken hun garages en zolders uitgeplozen en bieden de aangetroffen spullen op deze dag te koop aan. “Elk jaar gaan er zevenhonderd briefjes de deur uit, om meer deelnemers te werven”, vertelt medeorganisator Frank Raaijmakers.

De eerste editie van de Garagesale werd destijds opgezet door Anita van Heugten en een achterbuurvrouw, vertelt Frank Raaijmakers. “Omdat er bij de achterbuurvrouw voorafgaande aan de tweede editie gezondheidsproblemen optraden binnen het gezin, heb ik het stokje van haar overgenomen. Sindsdien vormen Anita en ik de organisatie.”

Werven van deelnemers 

“We brengen elk jaar zo’n zevenhonderd briefjes rond in de Vogelbuurt, deur aan deur”, aldus Frank. “In de hoop dat we zoveel mogelijk deelnemers werven. Helaas blijft dit aantal jaarlijks ergens hangen tussen de dertig en veertig wijkbewoners die hier gehoor aan geven. Vandaar dat we van jaar tot jaar bekijken of er een volgende editie komt. Want in onze ogen maakt men te weinig gebruik van van dit in potentie leuke wijkevenement. Wij zouden het zelf geweldig vinden als er zo’n vijftig tot zestig verkooppunten zouden zijn binnen de wijk. Ook zijn we naarstig op zoek naar uitbreiding van de organisatie, zodat we deze activiteit kunnen uitbreiden. Er zijn zeker diverse mogelijkheden, maar de handjes ontbreken simpelweg. Een aantal oproepen via de deur-aan-deur briefjes heeft niets opgeleverd.”

Iets te doen in de wijk

De Garagesale zelf trekt elk jaar toch wel behoorlijk wat bezoekers van binnen en van buiten de wijk. Frank: “De echte kenners lopen al in alle vroegte in allerijl de verkooppunten af. Op minimaal twee verkooppunten kunnen bezoekers een plattegrond krijgen, met daarop alle verkooppunten. Ook hangen we pijlen op in en rondom de wijk, om duidelijk te maken waar een en ander te doen is. Bovendien krijgen kinderen op twee plaatsen een lekkere versnapering als ze langskomen. Voor mij is de achterliggende gedachte van de Garagesale dat er iets te doen is binnen onze wijk. Dit is nu de Garagesale, maar dat kan net zo goed een andere activiteit zijn.”

Elkaar ontmoeten 

Uiteindelijk gaat het er volgens Frank om dat wijkbewoners elkaar vaker ontmoeten. “Zo krijgen we op een positieve manier ook meer reuring in de straten van de Vogelbuurt. Sommige bewoners binnen de wijk grijpen de Garagesale aan om er gezamenlijk met een aantal buren een leuke middag van te maken. Daardoor krijg je een concentratie van kramen, iets wat we toejuichen. De Vogelbuurt is een mooie wijk, dichtbij De Bundertjes met veel groen en leuke pleintjes en plantsoenen. Middels het bezoeken van de Garagesale kunnen ook bezoekers van buiten de wijk hier kennis van nemen.”

Kopje

Iedereen die dat ene kopje, boek of vaasje nog zoekt, is van harte welkom om langs te komen bij de Garagesale, zowel van binnen als buiten de wijk. De Garagesale start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Een plattegrond met de tientallen verkooppunten kun je op de dag zelf verkrijgen op het adres Nachtegaallaan 165 en op het grasveld aan de Roodborststraat. Ook is de route met pijlen uitgezet.

[Foto: Turgay Koca/Vecteezy]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *