Gebrek aan pleegouders in de regio Helmond

Er is een gebrek aan pleegouders in de regio Helmond. Ook in de hele regio Zuidoost-Brabant zijn er nog veel kinderen die op een pleeggezin wachten. Daarom houdt de Combinatie Jeugdzorg, de pleegzorgaanbieder in deze regio, op dinsdag 6 februari een informatiebijeenkomst over pleegzorg aan de Rivierensingel 750 in Helmond.

Voor de meeste opgroeiende kinderen is een stabiel en veilig thuis vanzelfsprekend. Als dat ontbreekt, kan een extra thuis uitkomst bieden. Gelukkig zijn er al 16.000 gezinnen in Nederland die zo’n tweede thuis bieden. Toch zijn er meer pleegouders nodig, meldt Combinatie Jeugdzorg. Daarbij is er ook een gebrek aan pleegouders in de regio Helmond. “Er zijn nog teveel kinderen die wachten op een plek in een pleeggezin. Dat geldt voor de regio Helmond, maar ook voor de hele regio Zuidoost-Brabant. Daarom willen we tijdens de informatiebijeenkomsten mensen meer bekend maken met pleegzorg en zo hopelijk meer potentiële pleegouders motiveren.”

De bijeenkomsten

De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op dinsdag 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur bij Combinatie Jeugdzorg aan de Rivierensingel 750 in Helmond. “Tijdens deze bijeenkomst worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht”, aldus Combinatie Jeugdzorg. “Ook vertelt een ervaren pleegouder uit de regio dan over zijn of haar eigen ervaringen.”

Meer informatie en aanmelden

Ben je benieuwd of pleegzorg past bij jou? Dan kun je vrijblijvend de pleegzorginformatiebijeenkomst van Combinatie Jeugdzorg bezoeken. Je kunt je daarvoor aanmelden via de website www.combinatiejeugdzorg.nl/pleegzorg/pleegouder-worden. Ook kun je via deze website een pleegzorginformatiepakket aanvragen.

Foto: Combinatie Jeugdzorg

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *