Gedichtenwandeling door het centrum van Helmond

In een mooie wandelroute langs monumentale en industriële panden loopt de nieuwste wandelroute van Helmond: de gedichtenwandeling. Wandelaars worden verrast door gedichten en dichtregels die in de stad te vinden zijn. Sommige zijn groot en opvallend en andere zijn echt verborgen schatten.  Wim Daniels opent vrijdag 30 juli om 12.00 uur de gedichtenwandeling in de bibliotheek bij de ingang aan het Piet Blomplein in Helmond.

Belangstellenden zijn welkom om dit moment bij te wonen. Om de lancering te vieren ontvangen liefhebbers van 30 juli tot en met  6 augustus bij aankoop van een boekje met de complete gedichtenwandeling, een setje met gratis coupons (OP=OP). Deze gratis coupons zijn in te leveren bij lokale ondernemers.

Talige ontdekkingsreis

De gedichten duiken overal op: op gevels, de houten bankjes of op deuren. De wandeling begint bij het raam naast de ingang van Lees- en Lunch café De Bieb, vervolgens gaat de route via de kubuswoningen naar het knusse Ketsegängske.

Vergeet de vele bankjes onderweg niet goed te bekijken; op de meeste bankjes in het centrum zijn gedichtjes te vinden. Zo zijn er op de Koninginnewal  gedichten die door kinderen zijn gemaakt. Je wandelt door het Lambertushof waar naast de gedichten ook ateliers te zien zijn. Misschien is er wel een kunstenaar aan het werk.

De route gaat via Hotel St Lambert naar het het Kasteel. Vervolgens is daar het nieuwe onderkomen van het EDAH-museum en het Orgelmuseum: Loods 20. De mural van Bud Hoiting versiert de volledige gevel en schetst een dag uit het leven in de jaren 30/40 van de vorige eeuw.

De gedichtenwandeling loopt verder via de Cacaofabriek naar het Speelhuis. Verder langs prachtige gevels op de Steenweg richting Brasserie Rubenshof naar de Oude Aa met de Ganzeveer. Het einde van de wandeling is bij het Burgemeester Geukerspark.

De gedichtenwandeling is vanaf 30 juli verkrijgbaar voor €2,50 bij VVV Helmond aan de Watermolenwal 11.

 De wandeling start bij het Piet Blomplein in Helmond (Foto via Helmond Marketing)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *