Het was even schrikken afgelopen weekend. Bij het dierenasiel in Helmond werden twee Kaukasische herders achtergelaten. Maar inmiddels zijn de honden liefdevol opgevangen. De twee teefjes hebben al een nieuwe naam gekregen: Sophie en Mary.

Medewerkers van het asiel aan de Grasbeemd troffen de verwaarloosde honden zaterdag aan, vastgebonden aan de brievenbus van de buren. “De honden zijn achtergelaten net uit het zicht van de camera’s van het dierenasiel”, vertelt bedrijfsleider Twan Spierings van het dierenasiel. “Vermoedelijk zijn ze vroeg in de ochtend gedumpt. Gelukkig hebben de honden een dikke vacht en hebben ze een aantal koude uren goed doorstaan.”

In watten gelegd

De honden zijn al flink in de watten gelegd door de verzorgers van het asiel. “Alle klitten zijn uit hun dichte vacht geknipt en de honden zijn door vier stagiaires uitgebreid gewassen. Ze stonken namelijk enorm”, vertelt dierenverzorger Niek Dortmans. “De nagels moeten nog worden geknipt en een professionele trimmer zal de vacht van de honden nog bijwerken. Ze zijn nu twee weken in afzondering, zodat ze geen ziekten overdragen die ze eventueel onder de leden hebben.”

Gratis afstand doen

Bij bedrijfsleider Twan Spierings kom het hard aan dat honden zomaar anoniem worden gedumpt bij het asiel. Toch geeft hij geen oordeel over de eigenaar. Mogelijk is die financieel of geestelijk in de problemen geweest. “Weet dat wat er ook aan de hand mocht zijn, de dieren bij ons altijd welkom zijn. Er is ook een speciale regeling voor minima, waarbij een baasje gratis afstand kan doen van een huisdier”

Als de eigenaar niet gevonden wordt dan worden de honden binnenkort ter adoptie aangeboden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *