Gedupeerde ouders toeslagaffaire kunnen private schulden indienen

Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de toeslagaffaire hun private schulden indienen bij SBN (Sociale Bank Nederland). Slachtoffers van de kinderopvang toeslagaffaire hebben op 16 december 2021 een brief ontvangen van de Belastingdienst. Het gaat om de slachtoffers die uitstel van betaling van schulden hebben tot 12 februari 2022. In deze brief staat dat ze vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in kunnen dienen bij het online loket van SBN.

Private schulden zijn schulden bij andere organisaties dan de overheid. Dit zijn bijvoorbeeld schulden bij de bank, een postorderbedrijf als Bol.com, een niet betaalde tandartsrekening of andere ziektekosten en/of een huurachterstand. Het gaat om schulden die zijn vastgelegd, dus niet schulden bij familie en/of vrienden. gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire kunnen nu dus gecompenseerd worden voor deze schulden. Hiervoor kunnen ze een online schuldenlijst invullen via de website van SBN. Het serviceteam van SBN en de gemeente kan hen helpen met inzicht krijgen in de schulden.
 
Waar indienen?

Vanaf 5 januari 2022 kan het online indienen via www.sbn.nl. Vindt u het lastig om dit online in te vullen? Dan is het ook mogelijk om een schuldenformulier te downloaden via www.sbn.nl, zodat de schuldenlijst per post opgestuurd kan worden.
 
Hulp nodig of meer weten?

Ondersteuning te krijgen bij:

  • het verzamelen van private schulden;
  • het invullen van een privateschuldenlijstformulier;

De mensen die hulp nodig hebben kunnen voor ondersteuning contact opnemen met het serviceteam van SBN. Kijk voor contactgegevens op www.sbn.nl. Of neem contact op met de gemeente via zorgpoort@helmond.nl of door te bellen naar 14-0492 (optie 2).

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *