Het bedrijf Solarcentury, gespecialiseerd in zonneparken, heeft voor 2 december een informatieavond aangekondigd over een zonnepark nabij Stiphout. ‘De omwonenden zijn echter niet blij met de komst van zo’n zonnepark’, vertelt Erik Aarts, een van de woordvoerders namens de omwonenden. Maandag hebben ze een gesprek met de wethouder en ook op de informatieavond zullen ze van zich laten horen.

Sinds 25 november,  is er een stichting opgericht in de strijd tegen de komst van een zonneweide. “De ontwikkeling van deze tweede zonneweide in Stiphout heeft geleid tot het startschot voor oprichting van “Stichting Geledingszone Stiphout”. Met brede steun van de inwoners van Stiphout gaat deze zich inzetten voor behoud van landschappelijke kwaliteit van het gebied grenzend aan de bebouwde kom van Stiphout/Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    W.roelofs Reply

    Er mag veel meer op oude stortplaatsen, kijk naar de golfbaan op gulbergen, ook dierenrijk ligt erop, in nuenen. Dit zijn zaken waar we liever naar kijken dan zonnepanelen. Ook al eens gedacht aan een waterstof centrale, zet de voor en nadelen hiervan maar eens af tegen dit mega Sonneveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *