Geen halve finale Helmondse slalomvaarders

Er zitten geen Helmondse vaarders in de halve finale van de WorldCup kanowedstrijd in het Franse Pau. Tijdens de heats die vrijdag werden gevaren, slaagden Claudia Leenders, Maartje Otten en Joris Otten er niet in om zich te kwalificeren.

Maartje Otten voer een redelijke eerste run op haar thuisbaan. Haar tijd was echter niet voldoende voor een plaats bij de eerste twintig. Otten eindigde op plek 35, vlak voor Claudia Leenders.

Leenders voer een betere tweede run. Omdat ze twee poortjes aantikte, kwam ze net wat tekort voor de halve finale. Otten ging in de tweede run in de fout, miste een poortje en was kansloos.

Joris Otten haalde de halve finale ook niet, maar zet de goede lijn in dit seizoen wel door. Hij voer een ijzersterke eerste run, waarin hij rechtstreekse plaatsing net miste. In de tweede run maakte ook hij een cruciale fout, waardoor hij zijn tijd uit de eerste run niet kon verbeteren.

Over twee weken staat voor de Nederlandse slalommers de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Maartje en Joris Otten nemen dan deel aan het Wereldkampioenschap dat gehouden wordt in het Slowaakse Bratislava.

Foto: Maartje en Joris Otten uit Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *