Geen nieuw stadion voor Helmond Sport; club trekt zich terug

Helmond Sport trekt zich terug uit de stadiondeal.  Er komt dus geen nieuw stadion. De nieuwe sportcampus voor Helmond Sport is van de baan. Vandaag is bekend geworden dat de gesprekken tussen Helmond Sport, de gemeente, OMO, JVDI/De Fysioclub en SV De Braak zijn gestaakt. Het stadion zou in 2023 gereed zijn

De club ervaarde het traject dat de afgelopen maanden is doorlopen als een teleurstelling, zo blijkt uit een bericht op de website. “Waar wij als nieuw bestuur en directeur gaandeweg achter zijn gekomen is het feit dat de destijds voorgestelde businesscase om als BVO te participeren in de sport- en beleefcampus op basis van de huidige inzichten en situatie onverantwoord lijkt te zijn. Wij kunnen daar als bestuur en directeur echter vooralsnog – juist in het belang van Helmond Sport, de sport- en beleefcampus de Braak en voor de Helmondse gemeenschap – geen verantwoordelijkheid voor nemen.”

Dr. Knippenbergcollege & Praktijkschool

Ook de gemeente bracht een persbericht naar buiten over het plan op de Braak. Daarin staat dat het voor de stuurgroep onwenselijk is als het totale project stil komt te liggen door de positie van Helmond Sport.  “Het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege is in aanbouw en straks komen hier ruim 1700 leerlingen naartoe. Ook de leerlingen van het Praktijkcollege staan te springen om naar een nieuw onderwijsgebouw te gaan. Hun belangen moeten ook worden gewogen. Onze ambitie blijft onverminderd om voor alle leerlingen een prachtige onderwijs-, sport- en beleefcampus te realiseren”, aldus Yvonne Kops, lid raad van bestuur van vereniging OMO.

SV De Braak

Voorzitter van voetbalvereniging Mulo, Arjen Vos, laat weten geshockeerd te zijn door het nieuws. “We wisten dat het niet goed ging met Helmond Sport, maar dat er nu helemaal geen nieuw stadion komt hoor ik voor het eerst.” Volgens de voorzitter heeft dit geen gevolgen voor het nieuwe SV De Braak. “Een aantal weken geleden hebben wij tijdens gesprekken met de gemeente een garantie geëist dat wij een accommodatie krijgen waar wij kunnen voetballen.” Sv De braak zal dus wel gewoon door kunnen gaan en een eigen accommodatie krijgen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *