Glasscherven bushokje nog steeds niet verwijderd

Een bushokje dat op vrijdagavond werd vernield en op maandagavond nog vol ligt met glas. En dit nabij een basisschool, ondanks meerdere meldingen bij de gemeente. “Gelukkig heb ik nog geen kinderen met glassplinters gezien”, zo vertelt de conciërge van basisschool de Bundertjes aan Dit is Helmond.

Op enkele meters van de ingang van OKC de Bundertjes aan de Basstraat in Helmond-Noord ligt het bushokje er maar triest bij. Aan beide kanten is het glas met stenen vernield. Op enkele meters afstand ligt de ingang naar de speelplaats van de school. De conciërge van De Bundertjes meldde de schade afgelopen zaterdag al, toen hij aan het vernielde bushokje voorbij reed.  Dit deed hij met spoed via de BuitenBeter-app, die de gemeente voor dit soort zaken gebruikt. “Ik gebruik deze BuitenBeter-app vaker en mijn ervaring is dat er doorgaans snel wordt gehandeld”, aldus de conciërge. “Maar nu kreeg ik pas twee dagen later bericht dat de melding is doorgezet naar Global Media, de eigenaar van het bushokje.”

Zelf regelen

Ook een ongeruste moeder gaf de schade aan het bushokje telefonisch door aan de gemeente. De gemeente verwees haar in eerste instantie door naar Hermes, de busmaatschappij, die op haar beurt de vrouw weer doorverwees naar de gemeente. “Uiteindelijk werd ik door een medewerkster van de gemeente naar een niet meer bestaand bedrijf verwezen”, zo vertelt de vrouw. “Vervolgens kon ik alles zelf regelen. Van Global Media kreeg ik te horen dat de abri vandaag nog wordt schoongemaakt en gerepareerd. Het bedrijf ontkende eerder een melding te hebben gehad vanuit de gemeente Helmond. Deze handelswijze vind ik niet alleen heel omslachtig, maar ook nog eens erg klantonvriendelijk.”

Zowel de conciërge van De Bundertjes als de betreffende moeder zijn vooral blij dat er uiteindelijk actie is beloofd. “Én dat nog geen kinderen zich hebben bezeerd aan de glassplinters!” Belofte maakt schuld, maar helaas was er maandagavond nog niets gedaan met die belofte.

[Foto’s: Ivo Mikkers, Dit is Helmond]

 

Bushokje vernield Bushokje vernield

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Richard Van Hout Reply

    Het bekende verhaal met afschuiven van de Gemeente naar andere instanties toe.

  2. Jolanda Kampert Reply

    Idd ook ik heb hierover contact gehad met de desbetreffende wethouder Arno Bonte. Zijn ambtenaar gaf mij een gigantische mail terug waar we allemaal heen moesten.

    Het feit wil dat de gemeente geen eigenaar is van de bushokjes. Jammer dat er met mijn oplossingen niks gedaan wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *