Gemeente doet verder onderzoek naar Houtse Akker

Het dossier Houtse Akker sleept nog even voort tussen de gemeente, bewoners, projectontwikkelaar en de (onder)aannemer. In oktober werden alle partijen al bij elkaar gebracht voor een quickscan (eerste beeld van de staat) van de woningen. Nu wordt er verder onderzoek gedaan om te kijken welke gebreken er hersteld moeten worden. 

“Ook met de kopers staan wij – primair via een vertegenwoordiging en een door hen aangewezen advocaat – in contact. Als college zijn wij van mening dat het goed zou zijn wanneer de kopers zich verenigen. Dit versterkt niet alleen hun positie, maar verhoogt ook de kans op een totale oplossing voor het gehele project”, laat het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) weten. De 100 (toekomstige) Helmonders zijn ernstig financieel gedupeerd door de situatie op de Houtse Akkers.

Overleg

Inmiddels vindt er overleg plaats tussen de gemeente en De Loods Architecten (die de quickscan uitgevoerd hebben) omdat De Loods ook het vervolgonderzoek gaat uitvoeren. Dat onderzoek moet de gebreken vaststellen en bepalen wat nodig is om die gebreken te herstellen. De resultaten van dat onderzoek worden dit jaar nog verwacht. “Om een eerste doorbraak te forceren en gezien de maatschappelijke impact hebben wij als college ons bereid verklaard om een substantieel deel van de kosten van dit onderzoek te dragen. Wij kijken hiervoor echter ook nadrukkelijk naar de betrokken projectontwikkelaar en (onder)aannemer. Wij doen op deze partijen een nadrukkelijk beroep om substantieel bij te dragen in de kosten”, zegt het college van B&W.

Hoewel de situatie reden geeft tot zorg, hoopt de gemeente met de acties het perspectief voor de kopers te verbeteren.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *