Gemeente én provincie zoeken naar oplossing stankoverlast

De gemeente Helmond én de provincie gaan samen op zoek naar een oplossing voor de stankoverlast die mestverwerkingsbedrijf Den Ouden veroorzaakt. Ondanks de beloofde maatregelen van Den Ouden op bedrijventerrein BZOB in Helmond, hebben bewoners van Brouwhuis nog steeds last van stankoverlast. Ook de gemeente onderkent dat. Vandaag ontving de Wijkraad Brouwhuis een bericht van de gemeente Helmond, waarin de laatste aangeeft op te willen gaan trekken met de provincie in deze kwestie.

Op de vorige bewonersavond is door wethouder Bonte beloofd om de wijk op de hoogte te houden van de voortgang. Vandaag ontving de Wijkraad Brouwhuis van de gemeente een bericht, waarin de gemeente aangeeft op de hoogte te zijn van de voortdurende stankoverlast. ‘Ook in de afgelopen maanden hebben inwoners van Brouwhuis weer last gehad van stankoverlast van mestverwerkingsbedrijf Den Ouden’, schrijft de gemeente. ‘Vooral op 8 december stonk het erg in delen van de wijk. De toegezegde maatregelen door het bedrijf zijn dus nog niet voldoende’.

Samen optrekken met de provincie

Verder schrijft de gemeente dat wethouder Arno Bonte in december een kennismakingsgesprek had met de nieuwe gedeputeerde Saskia Boelema, die binnen de provincie verantwoordelijk is voor de vergunning van Den Ouden. ‘Hij heeft daar de zorgen van de bewoners van Brouwhuis over de stankoverlast overgebracht. Afgesproken is dat wethouder Bonte en gedeputeerde Boelema binnenkort overleggen hoe gemeente en provincie nauwer op kunnen trekken in de aanpak van de overlast’, aldus de brief van de gemeente.

Begin februari zal wethouder Bonte met de Wijkraad bespreken wanneer de in november 2023 aangekondigde bewonersavond hierover in De Loop zal plaatsvinden. Op de website van de Wijkraad kunnen bewoners op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. “Daar kun je lezen wat onze wethouder in Den Bosch voor ons bereikt”, zegt de wijkraad.

Lees ook: ‘Gemeente Helmond past geurbeleid aan
Lees ook: ‘Den Ouden moet maatregelen nemen tegen stank

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Holke J.M. Flapper Reply

    Voor de oplossing moest je bij Groen Links zijn volgens hun spreker de heer van ‘t Sas bij de laatste Gemeenteraadsverkiezingen. Helaas hebben te veel mensen hem geloofd, als je de uitslag bekijkt zie je dat ze in de Loop het hoogst hebben gescoord. Belofte maakt schuld of zijn we dat vergeten?

  2. Albert van Dam Reply

    Helaas worden bewoners van de wijk Rijpelberg hier nooit bij actief betrokken ondanks het feit dat bewoners dezelfde stankoverlast hebben.
    #devergetenwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *