Gemeente en wijkmanagement maken zich hard voor het hart

Wijkmanagement Helmond en de gemeente Helmond bieden ondernemers een Automatische Externe Defibrillator (AED) training aan. Deze gratis cursus duurt twee avonden en vindt plaats in wijkcentrum De Brem in Helmond. De exacte data zijn volgende week te zien op de website van Hart voor Brouwhuis – Rijpelberg.

De training is gratis te volgen wanneer kandidaten zich aanmelden bij HartslagNu. De cursus is voor ondernemers, hun personeelsleden en vrijwilligers. In de cursus komt de werking van een AED aan bod. Met zo’n draagbaar apparaat kun je het hartritme bij een hartstilstand herstellen. De overlevingskans stijgt naar 70 procent als reanimatie binnen zes minuten start.

Noodsituaties
“Normaal gesproken duurt deze cursus een dag, maar we hebben er een extra avond aan vastgeplakt”, legt penningmeester Willy van Stiphout van Hart voor Brouwhuis-Rijpelberg uit. “De eerste avond draait om het gebruik van de AED, terwijl er op de tweede avond informatie wordt gegeven over de stabiele zijligging en hoe je met kinderen en baby’s moet omgaan in noodsituaties. Onze intentie is om iedereen die onwel wordt in een winkel te kunnen helpen.”

Certificaat
De verwachting van Van Stiphout is dat er 150 aanmeldingen binnenkomen voor deze training van Hart voor Brouwhuis-Rijpelberg. De trainingen vinden plaats in groepjes van zes tot acht personen. Na afloop ontvangen de bij HartslagNu aangemelde deelnemers een certificaat. Dat document is een jaar geldig. Bezoek hartvoorbrouwhuis-rijpelberg.nl en vermeld ‘OFH’ in het opmerkingenveld.

[Foto: Pexels/Mikhail Nilov]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *