Gemeente Helmond, wegafsluitingen, openingstijden en afval tijdens de Carnaval

Tijdens carnaval zijn er diverse festiviteiten in Helmond. Er zijn dan verschillende wegen afgesloten. De gemeentelijke kantoren zijn volgens normale openingstijden geopend. Ook het afval wordt tijdens carnaval gewoon opgehaald.

Wegafsluitingen

De grootste carnavalsoptocht trekt door het centrum van de stad. Er zijn ook optochten in Mierlo-Hout, Stiphout en Brouwhuis. Tijdens de optochten en bij andere festiviteiten zijn er wegen afgesloten. De gemeente roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met grote wandelende groepen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Met de gebruikelijke gele borden worden de omleidingsroutes aangegeven.

Gemeentelijke kantoren geopend

Tijdens carnaval zijn de kantoren van de gemeente geopend volgens onze reguliere openingstijden. Bekijk hier de openingstijden van de gemeentelijke locaties.

Zelf online regelen

Veel zaken kunt u ook gemakkelijk zelf regelen via onze website. Zo kunt u bijvoorbeeld digitaal een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Wilt u tijdens carnaval een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting? Dan kunt u digitaal uw melding doen.

Afval wordt gewoon opgehaald

Op maandag 20 en dinsdag 21 februari wordt het afval gewoon opgehaald. Voor meer informatie over de ophaaldagen van het afval in uw straat, ga naar de website van de AfvalApp of download ‘DeAfvalapp’ in de Google Play Store of de App Store. Wanneer u daar uw postcode en huisnummer invoert, krijgt u een actuele kalender te zien.

Milieustraat Helmond

De milieustraat aan de Gerstdijk 1 is ook normaal geopend, op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur. Wilt u de milieustraat bezoeken? Dit kan alleen op afspraak. Maak online een afspraak voor de milieustraat.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *