Gemeente Helmond halveert huur voor ondernemers

Tal van ondernemers zien hun inkomsten door de coronapandemie afnemen, waardoor het voor hen zwaar is om de kosten voor bijvoorbeeld huisvesting of personeel te blijven betalen. Gemeente Helmond is verhuurder van een aantal panden in de stad. Voor maatschappelijke en culturele instellingen en sportverenigingen is er eerder een noodfonds ingericht, hiermee kunnen zij aanspraak maken op financiële ondersteuning.

Voor commerciële huurders van een pand van de gemeente, wiens omzet in kwartaal 4, 2020 en in kwartaal 1, 2021 met minimaal 30% is gedaald ten opzichte van de periode voor corona, biedt gemeente Helmond een tijdelijke huurkorting aan van 50%. “Eerder hebben we betalingsregelingen getroffen voor huurders van onze panden die in financieel zwaar weer verkeerden door de corona-crisis. Maar met steeds verlengde maatregelen is dit onvoldoende voor deze ondernemers”, zegt Wethouder Serge van de Brug. “De bedragen stapelen zich op. Ook zijn de landelijke maatregelen voor veel ondernemers vaak niet voldoende. Daarom bieden we de huurders van onze panden een huurkorting aan van 50%. Een grote groep vastgoedeigenaren verleent gelukkig al huurkorting en wij als gemeente blijven niet achter. We hopen dat we hiermee faillissementen en leegstand kunnen voorkomen en ondernemers kunnen ondersteunen.”

Investeren in de stad

Naast de ondersteuning van ondernemers en instellingen is er in het najaar van 2020 extra geld beschikbaar gesteld om te investeren en daarmee de stad sterker uit de crisis te laten komen. Dat wordt vooral gedaan door zaken die al gepland waren en zeker nu belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Helmond, te versnellen. Bijvoorbeeld door extra investering in cultuur, wijkgerichte aanpak en het beheer van de openbare ruimte en een extra impuls jeugdwerkeloosheid. Hiermee investeert Helmond in de stad om de inwoners in tijden van crisis zoveel mogelijk te ondersteunen.

Huurkorting aanvragen

Huurders ontvangen op korte termijn een brief waarin staat wanneer zij mogelijk in aanmerking komen voor huurkorting en hoe ze hiervoor een aanvraag kunnen indienen. Door toepassing van deze steunmaatregel geeft de gemeente als verhuurder aan dat zij de gevolgen van de crisis voor de huurders gezamenlijk wil dragen. Hopelijk is dit een stimulans voor vastgoedeigenaren die dit nog niet doen om in onderling overleg ook huurkorting te bieden aan hun huurders.

Meer informatie over de aanvraag van de huurkorting en andere steunmaatregelen: www.helmond.nl/coronanieuws-ondernemers.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *