Gemeente Helmond legt lat hoog voor woningbouw

Als het om het bouwen van nieuwe woningen gaat, legt de gemeente Helmond de lat hoog. Het streven is jaarlijks 750 nieuwe woningen toe te voegen aan het woningbestand, en dat over een langere periode. “De ambitie ligt hiermee hoog”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Daarbij tekent de gemeente wel aan dat het slechts om een ambitie gaat: “We kunnen dit helaas alleen niet exact voorspellen of beïnvloeden. Simpelweg omdat de gemeente zelf geen woningen bouwt.”

In Helmond zijn in 2023 veel woningen opgeleverd. Namelijk 896. Zie Kennisagenda Helmond – Wonen (incijfers.nl).

Minder opleveringen 

Voor zover de gemeente het nu kan inschatten is het beeld dat er in 2024 minder woningen worden opgeleverd. “Helaas. Deze dip zien we in heel Nederland terug. Het heeft onder meer te maken met allerlei ontwikkelingen. Denk aan de rente, stijgende prijzen, veranderende regelgeving vanuit de rijksoverheid die zorgt voor onzekerheid, et cetera. Uiteraard blijven wij alles doen wat we kunnen om zoveel mogelijk de vaart in de woningbouw te houden. Om uiteindelijk zoveel mogelijk woningzoekenden aan een passende woning te helpen”, aldus de gemeente.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *