Gemeente Helmond telt meeste woningen met energielabel A

In de gemeente Helmond heeft 43,5 procent van de woningen energielabel A. Dat maakt Helmond de duurzaamste Brabantse gemeente. In totaal telt Noord-Brabant 255.000 energiezuinige huizen met energielabel A. Dat komt neer op ongeveer 35,4 procent van alle woningen in de provincie. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de energielabelregistratie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

In de top vijf van gemeenten met meest duurzame woningen staan verder Oosterhout met 41,3 procent, Bernheze met 40,8 procent, Boekel met 40,7 procent en Tilburg met 39,6 procent aan woningen met energielabel A. Op landelijk niveau heeft momenteel 34,5 procent van de woningen dit energielabel. In Brabant ligt dit percentage dus iets hoger. De provincie is hiermee iets duurzamer dan gemiddeld, al zijn er dus wel verschillen per gemeente. 

In Cranendonck ligt het aandeel woningen met A-label juist het laagst van heel Brabant. Slechts 22,4 procent van de huizen heeft hier momenteel dit duurzame label. Ook in Roosendaal en Bergeijk staan naar verhouding nog weinig energiezuinige woningen. Daar gaat het respectievelijk om 24,9 procent en 26,6 procent van de woningen met dit label. 

In Baarle-Nassau meeste energieslurpers
Momenteel heeft 7,9 procent van alle woningen in Nederland energielabel F of G. In Noord-Brabant gaat het om 6 procent van de woningen met dit label. Dit zijn vaak wat oudere huizen met slechte isolatie en enkel glas. In Baarle-Nassau zijn naar verhouding de meeste energieslurpende woningen te vinden. Daar heeft 12,3 procent van de huizen energielabel F of G. Ook in Bergeijk en Alphen-Chaam ligt dit percentage met 10,4 procent hoger dan gemiddeld. In Veldhoven komt dit soort huizen het minst vaak voor. Slechts 3 procent van de woningen heeft hier een ongunstig energielabel.

[Bron: Independer]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *