Gemeente stemt in met extra geld naar De Braak

“De Multifunctionele Sportcampus is voor heel Helmond”, met dat bericht richting de bewoners ging op dinsdag 1 december de Helmondse gemeenteraad akkoord met het plan voor De Braak. Plan 3.0 wordt daarmee het plan waarmee Helmond naar de toekomst gaat. 

Twee weken geleden werd er al druk gediscussieerd in de commissievergadering over het onderwerp. Ook nu werd in de raad nog lang gesproken over de besluitvorming van de Sport-en Beleefcampus De Braak. Er werd gedurende de bespreking flink gehamerd op het feit dat het plan veel meer gaat kosten en dat het proces veel hordes over moest om met een definitief plan te komen. Er stemden 32 raadsleden voor het plan en 5 tegen.

Niet alleen het stadion

De partijen hamerden ook op het feit dat de sportcampus niet alleen voor Helmond Sport is maar voor heel Helmond. Ook het Dr. Knippenbergcollege, Praktijkschool, SV De Braak, de omliggende wijken en de rest van Helmond gaan gebruik maken van de campus.

Ook het vertrouwen in Helmond Sport heeft veel deuken opgelopen binnen de Helmondse gemeenteraad. “Het grootste risico voor ons is de betrouwbaarheid van de partner Helmond Sport. Zonder op details hierover in te willen gaan: er is inmiddels al eerder door HS een akkoord gegeven, dus alle intenties ten spijt, wat is de waarde van dit akkoord?”, omschreef Sacha van Lierop van Plan! de situatie zelfs.

Vertrouwelijke informatie

Ook al is er nu een definitief plan, toch weten de bewoners van Helmond niet het volledige verhaal. Een aantal stukken informatie omtrent de Sport-en Beleefcampus is door de gemeenteraad als vertrouwelijke informatie aangesteld. Ook al wilden een aantal partijen dat een gedeelte van de informatie openbaar werd, toch bleven deze stukken gesloten.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *