Gemeente verkoopt Automotive Campus

De gemeente Helmond draagt de Automotive Campus over aan Bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos Estate Investments. De provincie Noord-Brabant, gemeente Helmond en de twee partijen hebben een verklaring ondertekend als eerste stap richting de overdracht. Komende zomer moet de verkoop rond zijn.

De betrokken partijen gaan de komende tijd een toekomstvisie opstellen. Daarin wordt afgesproken welke stappen er in de toekomst gezet worden om de, voor de partijen, belangrijke samenwerking tussen de overheid, het onderwijs en de arbeidsmarkt te behouden. De komende maanden wordt er ook nog een bodemonderzoek uitgevoerd en worden er juridische en financiële afspraken gemaakt.

Doorontwikkeling

“De doorontwikkeling van de Automotive Campus is belangrijk voor Helmond. Niet alleen voor de werkgelegenheid, maar ook voor de automotive industrie. Op de Automotive Campus bewijzen we immers iedere dag dat we in Helmond de makers van de toekomst zijn. Of het nu gaat om Altran, Dens of het al genoemde Lightyear. We laten met de voorgenomen verkoop niet alles los, maar blijven samen sturing geven aan de campus,” zegt wethouder Serge van de Brug van Economie en Innovatie, Arbeidsmarkt en Financiën.

De campus is de afgelopen jaren flink gegroeid. Er zijn zo’n 66 bedrijven gevestigd op de campus en zo’n 400 studenten. Maar voor de komende jaren willen de partijen de campus verder laten groeien. “Het profiel van de campus op nationaal en mondiaal niveau kan nog sterker en meer onderscheidend. Zo zou een kennisinstituut met een duidelijke magneetwerking een waardevolle toevoeging zijn”, zegt de gemeente. Daarnaast zijn er ook nog ideeën om extra (gedeelde) faciliteiten zoals flexibele werkruimtes en onderzoeksfaciliteit te ontwikkelen. Ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer willen ze gaan aanpakken.

Betekenis voor Helmond

De Automotive Campus moet bij gaan dragen aan de economie en de werkgelegenheid in de Brainportregio. Daarbij moeten niet alleen de bedrijven die op de campus zijn gevestigd ervan kunnen profiteren, maar ook bedrijven elders in Helmond. “Tevens is de Automotive Campus een belangrijke drager van het merk ‘Helmond, makers van de toekomst”, zegt het College van Burgemeester en Wethouders in een brief aan de raad. De gemeente verkoopt de campus omdat zij zelf niet de investeringen en risico’s op zich kan nemen om de campus te laten groeien. In de samenwerking tussen bouwbedrijf Van de Ven en Ramphastos denkt de gemeente de juiste partners gevonden te hebben voor de toekomst van de campus.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *