Gemeente ziet weinig reden tot aanpassing Uiverlaan

Na klachten van buurtbewoners van de Uiverlaan over de hoge snelheden die gereden worden op de “noordelijke” ventweg tussen de Nachtegaallaan en de Vinkellaan stelde 50Plus vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college laat in een schriftelijke reactie aan de gehele raad weten dat er weinig reden wordt gezien voor verdere aanpassingen aan de ventweg. 

“De klachten van enkele omwonenden van de Uiverlaan zijn bij ons bekend. We hebben daar in de afgelopen jaren ook op diverse manieren actie op ondernomen. Zo is enige jaren geleden de aansluiting van de parallelweg op de hoofdrijbaan aangepast. De aansluiting is smaller gemaakt en verkeer op de parallelweg moet nu voorrang geven aan het verkeer op de hoofdrijbaan”, zegt het college.

Daarnaast is in 2018 ook het project ‘Denk aan Max’ in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland in de straat gehouden. Daarbij werden snelheidsmetingen gedaan, 30 km-bordjes opgehangen en displays met de smileys opgehangen. Uit de snelheidsmetingen kwam naar voren dat er incidenteel te hard wordt gereden in de straat. “Wat dat betreft is deze straat niet anders dan veel andere straten in Helmond.”

Drempels

In de vragen die 50Plus stelde gaven zij ook aan dat de gemeente eerder gezegd zou hebben dat drempels in de straat te duur zou vinden. In deze opmerking kan het college zich niet vinden. “Wel is in de tijd van het ‘Denk aan Max’-project door de gemeente aangegeven dat elke voorziening geld kost en dat de gemeente altijd moet afwegen waar het beperkte budget voor verkeersveiligheidsmaatregelen het beste besteed kan worden.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *