Gemeentelijke fietsenstallingen hebben weer toegangscontrole

De fietsen in de drie gemeentelijke fietsenstallingen worden vanaf deze week weer gecontroleerd door de beheerders. De fiets wordt bij binnenkomst voorzien van een controlestrook en bij vertrek gecheckt met het kaartje van de eigenaar. Het is overigens de bedoeling dat het proces in het najaar geautomatiseerd wordt. Er komt dan een nieuw scansysteem met een speciale sleutelhanger en streepjescode.

Eerdere controles in de fietsstallingen verdwenen tijdens de coronaperiode. De beheerders moesten te veel afstand houden van de klanten. Maar eind september vorig jaar steunden vrijwel alle partijen in de gemeenteraad een motie van GroenLinks om de toegangscontrole te herstellen. Helmonders zouden zich minder veilig voelen in de stallingen waar de beheerder minder zichtbaar aanwezig was. En bovendien werden er veel (elektrische) fietsen gestolen uit de stallingen. Het gevolg was dat bezoekers aan het centrum hun fietsen parkeerden in de binnenstad. En dat was net niet de bedoeling.

Scanner

De planning was om de controles direct met een scanner uit te voeren zoals dat vroeger ook gebeurde. Maar de scanners kunnen pas in het najaar worden geleverd. Vanaf dat moment is het oude vertrouwde systeem van een aantal jaren geleden weer van toepassing: Een stickertje met een streepjescode op de fiets en eenzelfde code aan je sleutelhanger. Die code wordt gescand en dan weet een beheerder dat alles in orde is.

Fietsenstallingen in Helmond weer gecontroleerd

Voorlopig nog een ouderwets bonnetje aan de fiets.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *