Gemeenteraad aanvaardt excuses over niet lokaal kerstpakket

Een motie waarin het College van Burgemeester en Wethouders wordt verzocht om voortaan alle kerst- en andere personeelsgeschenken te kopen bij lokale ondernemers is dinsdagavond niet aangenomen door de gemeenteraad. De meerderheid van de fracties had genoeg aan de belofte van het college om in de toekomst te zorgen voor een zo Helmonds mogelijk kerstpakket.

De motie werd dinsdagavond tijdens de gemeenteraad ingediend door de fracties 50Plus, PvdA en Helder Helmond. Al eerder waren er schriftelijke vragen gesteld over het feit dat lokale ondernemers waren gepasseerd bij de aanschaf van het kerstgeschenk voor personeel. Een niet Helmonds commercieel bedrijf had een codesysteem voor cadeaus verzorgd. Terwijl in Helmond door een collectief van ondernemers een vergelijkbaar bedrijf is opgezet. Er zat wel in het kerstgeschenk een Helmond Gift Card. Maar dat was voor de indienende fracties niet voldoende. Zij vroegen middels de motie het College van B. en W. om beterschap in de toekomst.

Maximale inspanning

Het College van Burgemeester en Wethouders had al eerder in een brief aan de gemeenteraad excuses aangeboden voor het kerstcadeau van afgelopen jaar. “Met de wetenschap van nu, over hoe diep en lang de coronacrisis ons allemaal en zeker onze ondernemers raakt, hadden we achteraf een andere keuze moeten maken,” zei het college in die brief. Wethouder Harrie van Dijk beloofde dinsdagavond nogmaals maximale inspanning te leveren om het volgend jaar anders te doen. Hij vroeg tegelijkertijd om de vrijheid om ook buiten Helmond te shoppen, als het niet anders kon. Daar namen 23 raadsleden genoegen mee, 13 anderen waren tegen.

Archieffoto: gemeenteraad in coronatijd

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *