Genieten in het Land van de Peel met PeelPeuzelen

Het succesvolle concept PeelPeuzelen krijgt dankzij de recente versoepelingen toch een vervolg. De boekjes van het jaarlijks terugkerende initiatief zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar bij de VVV’s in de Peel. Het PeelPeuzelen is elk jaar weer een manier om de regio en de vele eetgelegenheden in de Peel te ontdekken. Het concept blijft gelijk aan voorgaande jaren, alleen zijn de bonnen dit jaar langer geldig, namelijk tot 15 december. 

Bourgondisch genieten

In het PeelPeuzelboekje zitten in totaal 10 bonnen (Peuzelkes) die kunnen worden ingeleverd bij de deelnemende horecabedrijven die in het boekje staan vermeldt. Voor elk bonnetje wordt een gerechtje geserveerd. Het boekje staat niet op naam, dus ook samen met het hele gezin kan ervan genoten worden. Er is keuze uit 40 horecabedrijven verspreid over de gemeentes Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel en Laarbeek. Reserveren is niet nodig om gebruik te maken van de bonnen. Dit seizoen variëren de PeelPeuzels van soepen en broodjes tot zoetigheden.

PeelPeuzelen in Land van de Peel

Wie al bekend is met het concept, zal zien dat het PeelPeuzelboekje dit jaar in een nieuw jasje is gestoken. PeelPeuzelen 2021 betreft een samenwerking tussen de nieuwe organisatie Land van de Peel en de lokale VVV’s en is het eerste Peelbrede product dat onder de merknaam ‘Land van de Peel’ wordt uitgegeven. Om dat te vieren worden vijf PeelPeuzelboekjes weggegeven via de Facebookpagina van Land van de Peel.

Steun de horeca

Vanwege de onzekerheden rondom (nieuwe) maatregelen wordt PeelPeuzelaars geadviseerd niet tot het najaar te wachten om te gaan peuzelen maar er al in de zomer van te genieten. Zoals voorgaande jaren is het verplicht om bij elke bon een consumptie bij te bestellen. Omdat de horeca zwaar getroffen is door de coronapandemie, wordt het erg gewaardeerd als deelnemers ervoor kiezen om tijdens het PeelPeuzelen nog een extra drankje of gerechtje bij te bestellen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *