Gerrit en Klazien nemen afscheid van Brouwhorst

Gerrit en Klazien, de uitbaters van Gerrit & Klazien Snoep Tabak Cadeauartikelen in winkelcentrum Brouwhorst, besloten dit jaar om er een punt achter te zetten. Daarmee raakt het winkelcentrum na 34 jaar een markant ondernemersechtpaar kwijt. Dit is Helmond sprak met het echtpaar bij hun afscheid. “Voor ons zit het erop”, aldus Gerrit en Klazien.

Gerrit en Klazien, wie kent ze niet in Brouwhuis? Bij het vriendelijke en vrolijke echtpaar kon je altijd terecht voor een praatje. Dit jaar besloten ze om te stoppen met hun tabaks- annex cadeauwinkel in winkelcentrum Brouwhorst. Gerrit en Klazien komen oorspronkelijk uit Geldrop en zitten al sinds 1 oktober 1989 in het winkelcentrum. Destijds startten ze daar met een Jaminwinkel en de verkoop van noten en kaas. Na ruim drie jaar doopten ze hun winkel om tot Z&Z. De noten en kaas verdwenen, maar er kwam wel een tabaksafdeling. Dat liep zo lekker dat ze na acht jaar besloten de winkel te verbouwen.

Postkantoor en cadeau-shop

De extra vijftig vierkante meter werd gebruikt als postkantoor, onder het beheer van Klazien. Na twaalf jaar verdween het postkantoor en werd de ruimte omgetoverd tot een cadeauwinkel. In die tijd kwam ook de intocht van Sinterklaas om de hoek kijken, waar Gerrit zich mee ging bemoeien. Niet zo vreemd, want Gerrit had in het verleden al jarenlang gewerkt als evenementenorganisator, wat hij met veel enthousiasme en plezier deed. “Bij het vijfjarig bestaan van het winkelcentrum wist ik Marco Borsato te strikken voor optredens. En tijdens het tienjarige jubileumfeest in sporthal VEKA niemand minder dan Koos Alberts en Lee Towers.”

Voorzitter

Intussen had Gerrit ook de rol van voorzitter van het winkelcentrum op zich genomen, een functie die hij uiteindelijk twintig jaar lang vervulde. “Allemaal leuk en aardig”, zegt Gerrit. “Maar zonder Klazien had ik het nooit 34 jaar uit kunnen houden met al die activiteiten. Zij steunt me door dik en dun.”

Dieptepunten

Ondanks het feit dat Gerrit en Klazien veel mooie dingen meemaakten in Brouwhorst, waren er natuurlijk ook minder leuke periodes. “Zo hebben we enkele goede ondernemers zien overlijden”, aldus het echtpaar. “Mensen waar wij het heel goed mee konden vinden en die je niet snel vergeet. Zoals fotograaf Peter Philippart, die in 2012 overleed. Anderen vertrokken, zoals groenteman Jan van Bladel.”

“Wij hebben altijd met heel veel plezier gewerkt in het winkelcentrum”, besluiten Gerrit en Klazien. “Graag willen we alle mensen bedanken die 34 jaar lang bij ons klant zijn geweest en ons een bezoekje brachten. Tegelijk wensen we natuurlijk ook alle collega-ondernemers een gezonde toekomst en veel goede zaken toe in het winkelcentrum. Voor ons zit het erop.”

Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Sylvia Bungelaar Reply

  Ik wens Gerrit en Klazien fijne jaren toe.
  Ze hebben jaren hard gewerkt en kunnen nu lekker gaan genieten.
  Ik ken Gerrit nog in de 8 jaar dat ik bij Blokker werkte en was zijn buurvrouw.

 2. Henskens Ria Reply

  Ga lekker genieten, dingen doen die er nooit van kwamen
  Wens jullie een heel fijne toekomst in goede gezondheid toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *