Het echtpaar Gerrit en Klazien mag best een begrip worden genoemd in winkelcentrum Brouwhorst. Na 34 jaar opende en sloot het echtpaar de deur van hun winkel in Helmond-Brouwhuis voor het laatst. Ook Dit is Helmond was erbij om afscheid te nemen.

Kortom, ‘de sigarenman’, zoals Gerrit vaak wordt genoemd in de wijk, stopt ermee. En is dus niet meer elke ochtend te zien buiten zijn winkel voor een praatje met het winkelend publiek en de andere ondernemers in het winkelcentrum. Dat het een emotioneel moment was, moge duidelijk zijn. Veel mensen kwamen nog even afscheid nemen en wensten Gerrit en Klazien alle geluk voor de toekomst toe. Om 12.00 uur sloot de winkel, gevolgd door een korte receptie. Daarna viel het doek definitief.

Receptie

De receptie was op zich een vrolijke bedoening en zorgde voor een weerzien met veel bekenden en voormalige ondernemers, die het echtpaar een hart onder de riem kwamen steken. Zo haalde schoenmaker Bob Fleskens nog even wat herinneringen op met Gerrit en de dames van de Ako namen afscheid met een grote bos bloemen. Over bloemen gesproken: die waren er zoveel dat de winkel langzaamaan in een bloemisterij veranderde.

Na een hapje en een drankje kwam het moment van de waarheid. Gerrit en Klazien werden nog even op de foto gezet voor het nageslacht. Daarna was het einde verhaal en het begin van een nieuw hoofdstuk in het leven van het echtpaar.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *