Wethouder Cathalijne Dortmans opende op de laatste dag van maart de Rookvrije Zone in het gebied rondom Geseldonk in Mierlo- Hout. Zij deed dit door op wijkcentrum Geseldonk een bordje ‘Rookvrij’ te onthullen, onder toeziend oog van leden van de wijkraad.

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. “Zien roken, doet roken”,  zei wethouder Dortmans in haar korte speech. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Met een rookvrij terrein geven we, als stad Helmond, kinderen het goede voorbeeld, voorkomen we het schadelijke meeroken. Zo kunnen kinderen die de voorzieningen rondom de Geseldonk bezoeken, spelen en opgroeien in een gezonde omgeving.

Een rookvrij Geseldonk draagt bij aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Groep 8 leerlingen van basisschool OBS ’t Hout hebben in het kader van deze opening en het preventieakkoord Helmond Gezond een opdracht uitgewerkt. Zij gaven deze in een pitch weer. De beste pitch werd gegeven door Luc, Jelk, Koen en Joey. Zij ontvingen uit handen van wethouder Dortmans een prijsje voor de hele school.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.