Geslaagd Buurtcafé Brouwhuis in Gemeenschapshuis de Loop

Donderdag 1 december hield Helder Helmond weer haar buurtcafé. Ditmaal voor de tweede keer in Brouwhuis. Met als hoofddoel: de politiek laagdrempelig met de Hellemonders te bespreken. De buurt in om te buurten. En het was opnieuw een geslaagde avond in gemeenschapshuis de Loop in Brouwhuis.

Diverse wijkbewoners en aanwezige leden konden meepraten, meedenken, vragen stellen, maar ook hun hart luchten bij de fractie van Helder Helmond. De avond begon met de thema’s die het meeste in het oog sprongen: de recente opvang van verwarde personen en de stadsverwarming. Er leven veel zorgen bij de inwoners omdat er vragen onbeantwoord bleven bij de recente bijeenkomst van Time-Out. De zorgen over de stijgende prijzen van stadsverwarming, maar ook Pfas en de stankoverlast werd uitvoerig besproken. Ook de rol van de gemeente ten opzichte van andere overheden. Net voor de pauze was er een interactieve quiz waar een leuke prijs mee werd gewonnen. Na de pauze is nog het groenonderhoud, opvang arbeidsmigranten en andere input uit de zaal besproken. De avond werd door Louis van de Werff met zijn pet van Haw Ut Hellemonds luchtig afgesloten met een skon Hellemonds verhaal. Er wordt teruggekeken op een goedbezocht buurtcafé en kan daarmee geslaagd worden genoemd.

Tekst en foto’s, Werkgroep Buurtcafé Helder Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *