• |||||||||||||||||||||

In de Praktijkschool in Helmond vond op donderdag de 12 oktober weer de finale van de Kids kookclub plaats. Het was de derde editie van deze jaarlijks terugkerende wedstrijd.  Twintig koppels hadden zich voor de wedstrijd ingeschreven en bij de uitslag van de voorronden bleken de jonge koks en kokkinnen zo goed te zijn dat er in plaats van vier koppels, vijf doorgingen naar de finale. Het hoofdbestand van de gerechten moest de pompoen zijn. En opnieuw was de organisatie verrast door de originaliteit van de bereide gerechten.

Op de bewuste finalemiddag waren er veel belangstellenden, die betrokken waren bij de organisatie aanwezig. Van Food Tech BrainPort was Marlene Drouen aanwezig. Van de gemeente Helmond was er Loes Pennings,  van Jong Helmond lekker gezond Karin Spijkers  en van de Jumbo waren de bedrijfsleiders de Eric Staal (Brouwhuis) en Suzanne van der Laan (Brandevoort) aanwezig. Zij bekeken met grote nieuwsgierigheid de verrichtingen van de jeugd achter het fornuis. De bekende televisiekok Mounir hield scherp in de gaten, dat er geen foutjes gemaakt werden bij de hete ovens of met het hanteren van de grote messen. Maar alles ging goed, tot vele tevredenheid van  Mounir, die het verbazingwekkend vond dat iedereen het zo perfect deed.

De jury werd samengesteld uit een aantal prominenten: dit waren Joost Verspaget (grondlegger van JHLG), wethouder Cathalijne Dortmans en de souschef van het Elkerliekziekenhuis Boris Hofland. En de prijzen logen er ook niet om: de eerste prijs betreft een dag werken bij Jermain de Rozario (restaurant op de Steenweg), daar mogen de winnaars uit de eigen groentetuin de kruiden en groenten plukken en samen met De Rozario een diner maken voor de familie. De tweede prijs is dat het winnende gerecht een dag lang op de menukaart wordt geplaatst van het Elkerliek ziekenhuis. Vorig jaar  moest Boris Hofland het winnende recept wel honderd keer klaar maken.

In de eetzaal van de Praktijkschool werd de familie van de finalisten ontvangen. Aangezien er tijdens de kookwedstrijd geen ouders bij hun kinderen mochten meekijken waren deze dus licht nerveus en  erg nieuwsgierig hoe hun kroost het ervan af had gebracht. Nadat Marlene had verteld dat de deelnemende koppels een voor een  hun gerechten aan de jury mochten presenteren en vertellen wat zij hadden bereid, steeg de spanning. De jury was zichtbaar onder de indruk en proefde veel van alle gerechten. Toen de jury zich terugtrok voor beraad mochten de kinderen bij de ouders en opa’s en oma’s de uitslag afwachten.

Namens de jury mocht Mounir vertellen dat zij zeer onder de indruk was van de kookkunsten van de kinderen. Allereerst kregen alle deelnemers een bioscoopbon. Mounir grapte dat als zij niemand hadden om mee naar de film te gaan,  hij graag mee wilde. Toen kwam het verlossende woord en werden de winnaars bekend gemaakt. Juul Jeuken en Roos van Kalkeren waren met hun “Cowboy” pasteitje bestaande uit pompoen, kippendij en wortel de grote winnaars. Natuurlijk met trotse ouders en tevreden gezichten namen zij de prijs in ontvangst.

We zijn benieuwd wat er volgend jaar weer op het menu staat. Maar dat is nog ver weg…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *