Getuigen gezocht van drie straatroven in Helmond

De politie zoekt naar mogelijke getuigen van drie straatroven in Helmond. Het vermoeden is dat deze allemaal door dezelfde dader zijn gepleegd. De straatroven vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven, ter hoogte van het dierenparkje. Eén beroving was op zondag 1 november, de andere twee op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam volgens de politie in alle gevallen overeen. Niemand raakte gewond.

Mes

De slachtoffers werden door de dader benaderd en vervolgens bedreigd met een mes. Vervolgens werden geld of goederen geëist. Slechts in één geval wist de dader ook buit te maken. Bij één van de berovingen wist het slachtoffer weg te vluchten en zo aan de dader te ontkomen. Bij de laatste beroving op maandag 2 november ging het slachtoffer de confrontatie met de dader aan.  Hij wist hem een klap te geven en zo tegen de grond te werken. Toen een toevallige passant zich er mee bemoeide ging de dader er uiteindelijk vandoor.

Getuigen

In alle gevallen is door de slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. Die is een onderzoek opgestart en worden getuigen en/of mensen gezocht die er mogelijk iets meer over weten. Er is een summier signalement van de verdachte:

– Jonge man,  17/18 jaar oud, 1.75 tot 1.80 lang, licht getint. In alle gevallen droeg de dader donkere kleding.

Passant

Bij de laatste straatroof op dinsdag 2 november werd het slachtoffer geholpen door een man. Deze wist de dader, samen met het slachtoffer, te verjagen. De politie komt ook graag met deze man in contact omdat hij mogelijk informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek. Het gaat om een man van een jaar of veertig, vermoedelijk van buitenlandse afkomst met een breed postuur en een staartje. De politie vraagt mensen die hem kennen om hem in contact met hen te brengen.

Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).

Bron: www.politie.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *