Getuigen straatroof op ouder echtpaar gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk een straatroof hebben zien gebeuren en getuigen die de worsteling tussen een getuige en verdachte hebben gezien. Uit de verklaring van de getuige is de politie er bijna zeker van dat er door omstanders zelfs beelden zijn gemaakt van de worsteling. Het gaat om vrijdag 8 juli 2022 rond 16.50 uur. Op het Groenewoud in Helmond werd de vrouw van een ouder echtpaar op het voetpad beroofd van haar handtas.

De man van het echtpaar heeft nog geprobeerd de verdachte tegen te houden. Dit lukte hem niet, maar hij kwam daardoor wel ten val. Door de val heeft de man licht letsel opgelopen aan zijn gezicht en handen.

De verdachte is er vervolgens met de tas van de vrouw vandoor gegaan via het Beugelsplein in de richting van het centrum. Hij is door een getuige van de beroving gevolgd en deze heeft hem op de kruising van het Zuidende en de Molenstraat vast kunnen pakken. Tijdens de worsteling heeft de getuige mensen die stonden te kijken en filmen gevraagd 112 te bellen. Maar de verdachte heeft zich tijdens de worsteling los kunnen trekken. Daarna ontbreekt elk spoor.

Signalement van de verdachte is: – 1.70 tot 1.85 uur, – tenger postuur, – blank (zongebruind), – donker kort haar (kalend), – zwart shirt, – grijze broek met rode strepen aan de zijkant, – zwarte sokken en grijze sneakers, – opvallende tunnels (oorbellen die je oorlel oprekken) in beide oren.

Mensen die iets hebben gezien of mogelijk zelfs beelden hebben van dit incident, kunnen contact opnemen via 0900-8844. Liever anoniem bel dan 0800-7000 en natuurlijk kan dat ook via een PB op de Social Mediakanalen van politie Helmond. Vermeld dan het registratienummer PL2100-2022145453.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.