In een eerder verslag werd per ongeluk vermeld dat prins Briekske Bram Swinkels was, maar dit moest zijn Broos Swinkels. Dat is inmiddels aangepast. Gelukkig maakte deze fout het feest op de zondag niet minder gezellig. De kei was netjes neergezet voor het podium. Het was er zoals verwacht erg druk maar enorm vrolijk en plezierig. Op het plein voor West-End werden spelletjes gespeeld. Het ging er fanatiek aan toe.

De Raad van Elf moesten ballonnen blazen, de dames van de Keiebijters moesten bellen blazen en als hoogtepunt moesten de twee prinsen wedstrijdje wc rol rollen doen. Dat werd gewonnen door prins Briekske. Er waren diverse optredens en halverwege de middag werden de feestgangers verrast met ritmische muziek die vanaf de Steenweg klonk.

Het waren de Kleuren Dweilers icm Sambaband Brandeleros die vanaf het ziekenhuis iedereen verrasten met een spetterend optreden. Overigens tot groot vermaak van de feestende massa. Het is te merken dat de mensen behoefte hadden om weer eens een keer uit hun dak te gaan met muziek, plezier en drank. Volgend jaar zal het zeker groter en nog gezelliger worden. Misschien kan er dan ook weer een optocht worden gehouden, want dat is een groot gemis op het Helmondse carnaval.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.