GGD Brabant-Zuidoost stroopt de mouwen op

Vrijdag 15 januari is GGD Brabant-Zuidoost gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers. Het vaccineren vindt plaats in het Indoorsportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan 1. Zeven dagen per week gaat de GGD daar de vaccinaties verzorgen. In de eerste periode worden er ruim 400 vaccinaties per dag gezet. Het aantal vaccinaties dat gezet kan worden is afhankelijk van de levering van het aantal doses.

“We zijn blij dat we als GGD Brabant-Zuidoost naast het testen, het bron,- en contactonderzoek nu ook het vaccineren toe kunnen voegen aan de mix van ingrediënten die ons hopelijk snel van dit virus verlost” vertelt Gonny van Loon, programmanager COVID-19 van de GGD Brabant-Zuidoost. “Er is de afgelopen weken met allerlei landelijke en regionale partners, waaronder de Veiligheidsregio, hard gewerkt om ook dit project te realiseren. Zorgvuldigheid vóór snelheid is het devies geweest. We hebben deze locatie gekozen omdat wij hier de mogelijkheid hebben om op te schalen en meer vaccinaties kunnen zetten, zodra de leveringen van de vaccins dat toelaten”.

GGD vervult rol van ‘prikker’

Het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de vaccinatiestrategie ( wie komt wanneer aan de beurt) en verzorgt de publiekscampagne, het RIVM is verantwoordelijk voor de medische informatie rondom de vaccins en de communicatie met professionals. De GGD zet de prik bij de doelgroepen die VWS aan de GGD toewijst. Daaromheen organiseert de GGD de locaties, het personeel op locatie en faciliteert de GGD GHOR Nederland dat mensen een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.


Vragen over vaccineren

Zodra mensen aan de beurt zijn voor een vaccinatie ontvangen zij een uitnodiging met daarin de benodigde informatie. Tot die tijd is informatie te vinden op:

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Team DitisHelmond Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *