GGD Brabant-Zuidoost werkt samen met de zorg voor herhaalprik

GGD Brabant-Zuidoost zet haar capaciteit optimaal in om de risicogroepen en zorgmedewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Naast de 2 vaccinatielocaties in Helmond en Eindhoven vaccineert de GGD speciaal voor zorgmedewerkers ook op locatie bij zorgaanbieders.

Vaccinatie van inwoners en medewerkers van zorginstellingen

Het mobiele team van de GGD bezoekt de komende weken ook de zorginstellingen in de regio die zelf niet over een medische dienst beschikken. Zowel de inwoners als de zorgmedewerkers kunnen hun herhaalprik in de eigen zorginstelling krijgen als zij dat willen. Voor de zorginstellingen in de regio die zelf hun inwoners vaccineren, komt de GGD binnenkort met een voorstel om de herhaalprik ook aan hun zorgmedewerkers laagdrempelig aan te bieden.

Ondersteuning van huisartsen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft huisartsen de opdracht gegeven om niet mobiele thuiswonenden te vaccineren. Huisartsen mogen een beroep doen op de GGD voor ondersteuning hierbij.

Alle overige inwoners kunnen voor hun vaccinatie terecht op de vaste vaccinatielocaties in de regio Zuidoost-Brabant. In Helmond kun je terecht op de XL-locatie, Haverdijk 11. Voor wie liever in Eindhoven de herhaalprik haalt, kan vanaf 17 oktober op afspraak terecht op de nieuwe vaccinatielocatie (parking Antoon Coolenlaan).

Heb je vragen of twijfels over vaccinatie?

Kijk voor betrouwbare informatie op de website mijnvraagovercorona.nl.

Wil je in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional? Kijk op www.vragenovercorona.nl of bel 0800-1351

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.