GGD BZO gaat vaccineren zonder afspraak

Vanaf zaterdag 24 juli zet GGD Brabant-Zuidoost de deuren van de vaccinatielocaties open. Iedereen die nog geen afspraak voor de eerste vaccinatie heeft gemaakt, kan zonder afspraak terecht. De GGD wil het hiermee nog gemakkelijker maken om een vaccinatie te krijgen. Iedere dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar, op = op. Inwoners kunnen zich dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur melden voor een prik.

Voor het halen van een vaccinatie zonder afspraak gelden een paar regels. Het is alleen mogelijk voor inwoners van 12 jaar en ouder die hun eerste  prik nog niet ontvangen hebben. Zij nemen hun ID-bewijs mee naar de vaccinatielocatie, de gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in. De arts bepaalt vervolgens welk vaccin de inwoner krijgt, hierin is geen vrije keuze. En op = op. Per dag is er een nieuwe voorraad. Het is níet mogelijk om de tweede coronavaccinatie via de vrije inloop te halen. Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee.

Nieuwe fase

“Het halen van een coronavaccinatie wordt nu nog gemakkelijker,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19. Naast de afspraken die gepland staan, is er (nog) voldoende vaccin beschikbaar, daarom gaan we nu naast de vaccinaties op afspraak ook een vrije inloop organiseren. De afspraak voor de tweede prik wordt direct op de afspraak geregeld. Daardoor kan de wachttijd trouwens wel wat oplopen, het is fijn als inwoners daar rekening mee houden.”

Vaccinatielocaties

Wie zonder een afspraak een vaccinatie wil komen halen, is dagelijks tussen 9.00 en 16.00 uur welkom op één van de vaccinatielocaties in de regio:

Eindhoven: Indoor Sportcentrum, Theo Koomenlaan 1, 5644 HZ Eindhoven

Helmond: Haverdijk 11, 5704 RC Helmond. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets. (zie foto)

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Theo Reply

    Wanneer wordt er iemand zo slim om een pendelbusje in te zetten.
    De lockdown heeft de conditie geen goed gedaan en je wordt verwacht om 2 maal 30 minuten te fietsen nog ongeacht de temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.