GGD BZO opent XL vaccinatielocatie Helmond

Zaterdag 24 april opent GGD Brabant Zuidoost de tweede XL vaccinatielocatie in de regio: aan de Haverdijk 11 in Helmond. Onlangs werd in Brabant de 100.000e vaccinatie gegeven, de 200.000e komt snel in zicht. Want zowel in Helmond als Eindhoven kunnen bijna 5.000 prikken per dag worden gezet, drie keer meer dan op de vorige locatie in Helmond. Met, zo benadrukt GGD BZO, behoud van de persoonlijke aandacht en zorg.

“Met de opening van deze tweede XL vaccinatielocatie krijgen al onze inwoners zo snel mogelijk de beschikbare prikken, met zo min mogelijk reistijd en met een vlotte en prettige bediening op locatie,” blikt Gonny van Loon, programmamanager COVID-19, GGD BZO vooruit. “Omdat we hier net als in Eindhoven de administratieve taken loskoppelen van het prikken, kunnen we zo’n 40 tot 60 prikken per uur zetten. We zijn er klaar voor om op te schalen. De nieuwe locatie in Helmond is dan ook bewust gekozen omdat deze een flinke verkeersstroom aankan en voldoende parkeerplekken heeft.

Efficiënt en gastvrij

Gonny benadrukt dat efficiency en gastvrijheid hand in hand gaan op de XL-vaccinatielocaties, zowel in Helmond als Eindhoven: “Vaccineren blijft mensenwerk voor ons, er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Bij binnenkomst word je direct op je gemak gesteld, we hebben gezorgd voor een sfeervolle aankleding en als je prikangst hebt, nemen onze medewerkers wat extra tijd voor je. Die ruimte is er absoluut, daar hoeven mensen zich geen zorgen om te maken.”

Help de GGD mee

Wat kunnen mensen eigenlijk zelf doen om de vaccinatie soepel te laten verlopen? Een paar tips: “Kom op tijd. Niet te laat, maar ook zeker niet veel te vroeg. Ruim 80% van de mensen is een half uur tot drie kwartier eerder aanwezig, dat is echt niet nodig. Verder is het verstandig om vooraf wat te eten en makkelijke kleding aan te trekken waarbij je je bovenarm snel kunt vrijmaken voor je prik. En vergeet je ID, ingevulde gezondheidsverklaring en uitnodiging niet. Zo zorgen we samen voor een vlotte vaccinatie.”

Nog een afspraak op de oude locatie?

De vaccinatielocatie in sporthal De Braak is vanaf 23 april gesloten. Alle inwoners die een afspraak voor een 2e vaccinatie op de locatie in sporthal De Braak hebben, zijn inmiddels geïnformeerd dat deze afspraak is verzet naar de nieuwe XL locatie aan de Haverdijk in Helmond.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *