GGD BZO sluit testlocatie Helmond (Varenschut)

GGD Brabant-Zuidoost past het aanbod in de test- en vaccinatielocaties in de regio aan. Per 12 december sluiten ze de Covid-testlocatie Helmond (Varenschut), vanaf dat moment is de testlocatie Eindhoven 6 dagen per week op afspraak geopend.

“Sinds thuistesten in april de norm werd, zien wij logischerwijs de testvraag teruglopen. Waar we in de piekperiode begin dit jaar zo’n 4.000 inwoners per dag testten, testen we nu op de locatie Helmond nog geen 50 inwoners per dag. Uit efficiencyoverwegingen hebben we daarom besloten om de testlocatie Helmond (Varenschut) te sluiten, de testlocatie Eindhoven heeft voldoende capaciteit om de hele regio te bedienen. We blijven de testvraag uiteraard van dag tot dag monitoren, de norm blijft dat je binnen 24 uur een testafspraak kan maken als je een test bij de GGD nodig hebt. Indien nodig kunnen we snel opschalen, zoals we dat de afgelopen jaren ook hebben gedaan,” vertelt Covid-19 projectmanager Joop De Graaff van GGD Brabant-Zuidoost.

Zelftesten blijft de norm

Zelftesten blijft de norm. Wie een positieve zelftest heeft, gaat direct in isolatie, het is niet nodig om een bevestigingstest bij de GGD te laten doen. De GGD-teststraat is bedoeld voor specifieke groepen, namelijk zorgmedewerkers die met kwetsbare patiënten werken, 70+ers die in een verpleeghuis of andere instelling voor kwetsbare personen wonen of naar een dagbesteding gaan, mensen die geen zelftest kunnen doen en mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

Op www.ggdbzo.nl en www.prikkenzonderafspraak.nl staan de openingstijden van alle actieve pop-uplocaties in de regio vermeld (Bladel, Veldhoven, Someren en Valkenswaard). Op pop-uplocaties is alleen de herhaalprik verkrijgbaar. Overigens kunnen inwoners ook op de vaccinatielocaties Eindhoven (Antoon Coolenlaan) en Helmond (Haverdijk) zonder afspraak terecht. Op deze locaties is de vrije inloop zowel voor de herhaalprik als de basisserie van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *