GGD start campagne om coronaregels te blijven volhouden

GGD Brabant-Zuidoost start deze week met de huis-aan-huiscampagne ‘Corona stopt bij jou’. Met deze campagne wil de GGD alle inwoners in de regio informeren over de basisregels tegen corona, maar wil vooral ook iedereen aanmoedigen om deze te blijven volhouden. Vanaf deze week ontvangen alle inwoners in de regio een folder in de brievenbus met informatie over het testen en de basisregels.

‘Corona stopt bij jou’

Met deze campagneboodschap wil GGD Brabant-Zuidoost alle bewoners van de regio aanmoedigen om de belangrijkste maatregelen die iedereen zelf kan nemen tegen corona te blijven volhouden. Voor iedereen geldt: volg de regels, voor jezelf en voor elkaar, want, corona stopt bij jou! Alleen zo krijgen we samen corona onder controle. Er is een speciale campagnefolder waarin staat hoe iemand de regels goed kan naleven. De folder wordt vanaf deze week huis-aan- huis verspreid in de hele regio.

Website met informatie en uitleg in verschillende talen

Over corona en alle regels is veel informatie te vinden. Toch merkt de GGD dat deze informatie niet voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Ook tijdens gesprekken bij bijvoorbeeld het bron- en contactonderzoek merkt de GGD dat de regels niet altijd bekend of helder zijn. Mensen gaan bijvoorbeeld te vroeg uit quarantaine bij een negatieve testuitslag of (her)kennen de klachten waarmee ze getest kunnen worden niet. De GGD heeft deze informatie daarom gebundeld.

In de huis-aan-huisfolder staat informatie over het testen en de hygiëneregels. Op de website van de campagne www.coronastoptbijjou.nl staat aanvullende informatie. Ook is daar de campagnefolder in 6 verschillende talen beschikbaar; Duits, Engels, Pools, Roemeens, Turks en Arabisch.

Foto (door: Marli Eggelaar) van Mariënne van Dongen die de folder inkijkt. Mariënne van Dongen, voorzitter van GGD Brabant-Zuidoost en tevens wethouder van de gemeente Veldhoven, leest de folder die deze week in de hele regio huis-aan-huis verspreid wordt. “Het is belangrijk dat mensen weten wat ze moeten doen bij klachten. Zeker nu het aantal besmettingen weer stijgt, willen we daar graag bij helpen. In de folder staat wanneer je je moet laten testen, hoe het testen werkt en wat je zelf kunt doen om corona te voorkomen. Veel plaatjes, weinig tekst. En -speciaal voor onze regio met veel internationals- in zes andere talen beschikbaar. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *