De korfbalvereniging OEC is een vereniging die veel aandacht besteedt aan het sporten voor kinderen. In samenwerking met de KNKV (korfbalbond) werd donderdag 19 mei weer een Giga Kangoeroedag gehouden, waar ruim 650 kinderen aan meededen.

De velden van korfbalvereniging OEC waren voor een dag veranderd in een enorme speelplaats met spellen van allerlei allure. Het was bedoeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Het was zo’n succes dat overwogen wordt om het volgend jaar voor twee dagen te organiseren.

De doelstelling is het focussen op leren en ontwikkelen, het zowel fysiek als mentaal in balans brengen en het aanleren om samen als een team te sporten en te trainen.

Dus in het kort; veel kinderen zien bewegen. Deze sportdag bevat veel gevarieerde (bal) spellen, estafettes en behendigheidsspellen. De Helmondse kangoeroeclub is een onderdeel van de vereniging zelf. OEC werd opgericht in 1933 en is een vereniging die het erg goed doet bij de jeugd. Tijdens deze dag deden er leerlingen mee van enkele scholen zoals De Korenaar, de Goede Herder, de Bundertjes, de Vendelier en Talentrijk. Er had zich een school afgemeld vanwege de voorspelde regenbuien. Dus waren er geen 900 kinderen die mee deden, maar iets meer dan 650. OEC werd op deze dag bijgestaan door Jibb+ en enkele mensen van het ROC.

Omdat het deze dag en succesvol was, denkt OEC er aan om volgend jaar de Giga Kangoeroedag uit te breiden naar twee dagen. Er waren  dit jaar bijvoorbeeld erg veel aanmeldingen en daard00r moesten er kinderen noodgedwongen worden geweigerd. Halverwege de ochtend werd er even een drink- en plaspauze gehouden en kregen de kinderen een lekkere appel. Rond het middaguur was het na de afloop even aanpoten voor de mensen om alle spullen weer op te ruimen, maar zij waren het over een ding eens: het is weer een mooie en sportieve dag geweest.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.