Het warme weer van de afgelopen weken is niet ideaal voor de appeloogst. Toch wordt er bij appelboer Jurrius van augustus tot oktober volop geoogst.

Eigenaar Rik Jurrius is maar wat blij dat hij met zijn boomgaarden op de lage grond zit in Helmond. Daardoor krijgen zijn bomen voldoende water krijgen om de vruchten uit te laten groeien tot rijpe appels. Dit jaar heeft hij ondanks de hoge temperaturen toch goede kwaliteit appels en peren aan de bomen gekregen. De appeloogst is in een modern koelhuis gezet waardoor de oogst direct zorgvuldig kan worden bewaard.

In Helmond en omgeving zijn de appels en peren uit de boomgaarden een smakelijke delicatesse.  De plattelandswinkel is op zaterdag en dinsdag geopend en er zijn, behoudens de appels en peren, ook andere streekproducten verkrijgbaar. Dit hangt wel van het seizoen af.

Rik Jurrius is met zijn bedrijf ook educatief bezig. Aan leerlingen van scholen laat hij graag zien dat appels niet uit een fabriek komen. Tijdens de appeloogst zien leerlingen hoe de oogst geplukt wordt maar ook wat er vooraf gebeurt om een smaakvolle appel/ peer te krijgen.  Het bedrijf doet aan Milieu Bewuste Teelt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *