Goede opkomst openluchtmis, Pro Ecclesia voor Hans Hettema

De openluchtmis bij Kapel van Binderen in Helmond werd op Hemelvaartsdag door ongeveer tweehonderd gelovigen bezocht. Deken Erik Seidel ging voor in de viering die door de zanggroep Gezinsviering Jozefkerk  muzikaal werd ondersteund. Een nieuw vaandel van het Catharina gilde werd ingezegend en Hans Hettema kreeg aan het einde van de viering de Pro Ecclesia Et Pontifice uitgereikt voor zijn werk de afgelopen 50 jaar als penningmeester.

Deze viering zou een terugkerend geheel moeten worden in Helmond vonden veel aanwezigen. Het bestuur van de Kapel wil dit jaarlijks gaan organiseren. Vanaf de Jozefkerk liepen kinderen met hun ouders in processie naar de Processiewei. Deken Erik Seidel hoopt dat dit de komende jaren een ‘echte’ processie wordt, waaraan ook het gilde mee zal doen.

Hans Hettema zat nietsvermoedend bij het Colveniers gilde in de rij toen hij door Erik Seidel naar voren werd geroepen. Hij zet zich al vijftig jaar in als penningmeester voor de Stichting Onze Lieve Vrouw Lelie onder de Doornen. Binnen de kerk  van de parochie Onze Lieve Vrouw was Hettema ook actief en trouw aan de kerk. Voor Paus Franciscus een reden om hem de Pro Ecclesia Et Pontifice uit te reiken.

Als laatste werden de nieuwe vendels van het Catharina gilde ingezegend. De oude vendels vertoonden slijtage en zodoende werden tien stuks nieuw aangeschaft, vertelde hoofdman Ron Peters van het gilde. Het Catharina gilde vierde deze dag tevens de Teerdag. Frank Koolen was eigenlijk in 2020 veertig jaar gildebroeder, maar door corona moest die huldiging steeds verschoven worden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *