De Leonardusspeeltuin heeft 25 mei, het gouden certificaat ontvangen, uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Hiermee zijn ze de eerste in Nederland die dit certificaat mochten ontvangen, omdat zij al lange tijd aan een gezondere speelomgeving voor de kinderen bezig zijn. Dit gouden certificaat is het resultaat van een goede samenwerking die de speeltuin onderhoud met Jong Helmond Lekker Gezond en Team Fit.

Er is een watertappunt geplaatst waar een ieder op elk gewenst moment zich van fris drinkwater kan voorzien en meer dan 80 % van het voedsel aanbod voldoet aan de norm GEZOND, volgens de richtlijnen van gezonde kantines van het voedingscentrum. Een van de sterke drijvende krachten achter dit gezonde project is Hans Smits, beheerder van de Speeltuin en de Kantine. Hij werd hiervoor door burgemeester Elly Blanksma in het zonlicht gezet. Het is de moeite waard om eens een kijkje in de prachtige speeltuin en de mooie nieuwe kantine, te gaan nemen.

Met de onderstaande fotogalerij en het filmpje kun je alvast een goede indruk op doen van de speeltuin.
leonardusspeeltuin-certificaat-diow-mc

Tekst en fotogalerij: Henk van Dijk
Videoverslag: Erwin Peek en Mario Coolen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *