Gouden PvdA-speld voor Piet jeuken en Simon Prinsen

Piet Jeuken en Simon Prinsen hebben de gouden speld van de Partij van de Arbeid in ontvangst genomen. Zij ontvingen deze onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de PvdA en de sociaaldemocratie. De onderscheiding werd namens partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent bij de heren opgespeld door Gedeputeerde Stijn Smeulders. De gouden speld is de hoogste onderscheiding binnen de PvdA.

De twee Helmonders werden geëerd tijdens de Algemene Ledenvergadering. Beide heren zijn maar liefst 50 jaar lid van de PvdA. En beiden hebben ze een lange en zeer
actieve staat van dienst voor de partij. Piet Jeuken kwam na zijn actieve politieke carrière naar Helmond en was hier betrokken bij kandidaatstellingscommissies en vele inhoudelijke dialogen.
Simon Prinsen was 16 jaar actief in de Helmondse politiek, 4 jaar als raadslid en 12 jaar als wethouder. En hoewel de jubilarissen erkenden dat hun politieke loopbaan zich in z’n nadagen bevindt, spraken ze onverminderd bevlogen de Algemene Ledenvergadering toe. Én waren ze verheugd dat de Helmondse PvdA binnenkort weer is waar ze hoort, ín het stadsbestuur.

Meer onderscheidingen

Naast de gouden spelden werd ook Frankie Jonkers in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van de PvdA.
Mirjam van der Pijl en Bert Valentijn ontvingen de Zilveren Roos van de PvdA Helmond vanwege hun vele verdiensten voor de afdeling.

Foto’s: Piet Jeuken (l) en Simon Prinsen 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *