• Goudklompjes

Het goudklompjes zoeken in de Rijpelroets, was enige tijd geleden al aangekondigd. De speeltuin leek op dinsdag 28 juli wel een heus piratendorp. Overal zag men kleine piraatjes met of zonder ooglapje, hoofddoek en geschminkte snoetjes.

De kinderen konden op deze middag op goudzoekerstocht door de speeltuin. Er waren meer dan honderd goudklompjes verstopt. In het zand, onder, in of bij de speeltoestellen. En als de kinderen een beetje moeite hadden met het vinden mochten oma of mamma stiekem even helpen. Er was wel een voorwaarde aan verbonden. De kinderen mochten maar eenmaal tien klompjes inleveren en ontvingen dan een serieus piratendiploma en een snoepzak. De kinderen waren dolenthousiast en velen vonden het diploma mooier en stoerder dan de snoepzak. Trots lieten zij de fotograaf hun diploma zien en soms werd er een foto gemaakt voor de oma of mamma.

Het werd een groot succes deze goudzoekerstocht en de kinderen bleven binnenkomen. Sandra de Greef die de activiteiten verzorgde was zelf een beetje verbaasd over de grote opkomst. Zij kon met recht trots zijn want als je zag hoe de ouders genoten aan de picknicktafels terwijl de kinderen aan het graven waren wist je zeker dat het evenement goed geslaagd was.

Alle activiteiten en evenementen worden goed verzorgd door de vrijwilligers van de Rijpelroets. En er komen er nog een paar aan. Op 5 augustus bijvoorbeeld is er een kindermarkt in de speeltuin en op 14 en 15 augustus kunnen de kinderen kamperen in de speeltuin. En als hoogtepunt komt er op de vrijdag 14 augustus een man op bezoek met uilen. Dus het is voorlopig nog genieten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *