Graafwerk voor glasvezel in Helmond-West is begonnen

Ook de inwoners van Helmond-West kunnen straks gebruik gaan maken van glasvezel. Deze week zijn de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de wijk begonnen. Na Helmond-West volgen nog de wijken Helmond-Oost, Binnenstad en de woningen in Industriegebied-Zuid.

Wethouder Serge van de Brug: “Een veilige en stabiele internetverbinding is belangrijk. Zeker in deze corona-periode, waarin veel inwoners vanuit huis werken, onderwijs op afstand volgen en we vooral online inkopen doen. We zien dat de digitale snelweg steeds belangrijker wordt. Denk
bijvoorbeeld aan zorg op afstand, digitale mantelzorg en huisbeveiliging. Met glasvezel kunnen we ook onze leefomgeving beter en veiliger maken. Bijvoorbeeld met slimme verkeerslichten die ervoor zorgen dat ambulances altijd groen licht krijgen.

Zorg

Er zijn nu al diensten beschikbaar waarmee ouderen langer thuis kunnen blijven wonen als zij een snelle en veilige internetverbinding hebben. In de toekomst worden deze diensten steeds belangrijker. Veel ziekenhuizen, waaronder ook het Elkerliek, zijn volop bezig met de realisatie van ehealth en zorg op afstand. Het uitwisselen van data of informatie tussen patiënt en zorgverlener zal vaker een rol spelen. Glasvezel maakt deze gegevensuitwisseling mogelijk.

De aanleg

De eerste stap is het aanleggen van de glasvezel in de straten. Daarna wordt de glasvezel naar de woningen gebracht en vervolgens wordt bij de inwoners met een abonnement de aansluiting in huis gemaakt. Het hele traject in een wijk van graafwerkzaamheden tot daadwerkelijke aansluiting in huis duurt ongeveer een half jaar.
Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven uit de wijk zich aanmelden voor een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor kunnen zij een abonnement afsluiten bij één van de glasvezelproviders. Inwoners van Helmond-West ontvangen een bericht van Glasvezel Helmond als de aanleg bijna is afgerond, zodat ze op tijd kunnen beslissen of ze gebruik willen maken van een optie binnen het aanbod.

Glasvezel Helmond

Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest.
Meer weten? Kijk dan op www.glasvezelhelmond.nl en www.helmond.nl/glasvezel.
Voor vragen over graafwerkzaamheden of aansluiting: aannemer SPIE via helmond@mijnglasvezelaansluiting.nl of 088-2121045.

Wethouder Serge van de Brug bij graafwerkzaamheden (foto: gemeente Helmond)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *