Graffiti kunstenaar kleurt leegstaand pand

Derk Alting uit Helmond is al jaren in de ban van graffiti. De kleuren, het creëren, de vrije vorm van werken; het is voor hem een vorm van expressie. Bij graffiti denk je misschien al snel aan vandalisme. Maar het kan ook heel mooi zijn, een vorm van kunst zelfs. Die kunst is nu te zien in het leegstaande pand aan de Kerkstraat 37 in het centrum van Helmond.

Toen Derk via het project VOLOP Helmond de kans kreeg om het pand in de Kerkstraat  te mogen gebruiken, zag hij daar direct potentie in. Het idee om er niet alleen te exposeren, maar ook workshops aan te bieden voor kinderen was geboren. “Het is zo leuk om al die blije gezichten te zien tijdens een workshop. En op deze manier geef ik dit vakmanschap door aan de nieuwe generatie”, aldus Derk.

VOLOP Helmond is een project van de gemeente Helmond, in samenwerking met Helmond Marketing en de stichting VOLOP Brabant. Deze stichting is actief in zes verschillende Brabantse gemeenten. Zij transformeren leegstaande winkelpanden in bruisende plekken door er tijdelijk lokale initiatieven te plaatsen. Unieke initiatieven die aanvullend zijn op het winkelaanbod en het DNA van het centrum versterken. Het sluit aan bij de trend dat de consument verrast wil worden en op zoek is naar beleving. VOLOP bemiddelt tussen deze lokale initiatieven en de vastgoedpartijen.

Projectleider Linda Haverkamp en centrummanager in Helmond: “Geweldig dat we dit soort burgerinitiatieven nu een podium in onze stad kunnen geven. Maar alles valt of staat uiteraard bij de medewerking van de vastgoedpartijen. Gelukkig zijn we in Helmond eensgezind en doen we gezamenlijk alles om onze stad levendig en gezellig te houden.”

Derk Alting is ook bekend om zijn murals die te zien zijn bij diverse horecagelegenheden in de stad. Hij verwacht dat bezoekers het leuk gaan vinden om hem aan het werk te zien. Want naast de workshops gaat hij ook demonstraties verzorgen. Je kunt Derk volgen via zijn Facebookpagina Graffiti Opmaat.

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.