Gratis activiteiten tijdens monumentendagen Helmond

Helmond staat dit weekend bol van de gratis activiteiten tijdens de Open Monumentendagen in Helmond. Bezoekers zijn tussen 10.00-17.00 uur op meerdere locaties in de stad welkom om een kijkje te nemen of mee te doen aan activiteiten. Het thema van de Open Monumentendag is ‘Levend Erfgoed’. Een greep uit het aanbod.

Het programma  van de Open Monumentendag  in Helmond telt drie kerken en een kasteel; De Sint Luciakerk in Mierlo-Hout, de Sint Trudokerk in Stiphout en de Sint Lambertuskerk in de binnenstad. Het zijn alle drie rijksmonumenten en ze vertellen het verhaal van de traditie van de katholieke kerk. Ze zijn open voor bezichtiging en uitleg. In het Kasteel van Helmond vertellen de bewoners het verhaal van het kasteel. In de ridderzaal van de grootste waterburcht van Nederland is een expositie van archeologische vondsten. Buiten zijn er allerlei spellen.

Industrieel Atrium

Kom kijken hoe de mensen 50 jaar geleden hun geld verdienden in de Helmondse fabrieken. Of het nu gaat om de textiel- of metaalindustrie, de gasvoorziening of drukkerijen; het Industrieel Atrium laat het allemaal zien. Maak kennis met het industrieel erfgoed van Helmond en maak met houten drukletters een boekenlegger met je eigen naam.

Groen erfgoed

Ook de Warande behoort tot het erfgoed van Helmond. Bij de ingang tegenover de Warandelaan staat een informatiestand van IVN Helmond. Er is een wandeling vol wetenswaardigheden en verrassende nieuwtjes, met of zonder IVN-gids.

Draaiorgelmuseum

In het Draaiorgelmuseum in Loods20  staan meerdere honderd jaar oude orgels die het vertier van weleer doen herleven in de nagebootste danszaal van de familie Bocken uit Helmond. Kijken en luisteren.

Op deze  infopagina staan alle locaties en aanvangstijden van activiteiten tijdens de Open Monumentendagen in Helmond.

 Foto: Industrieel Atrium in Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *