Gratis compost bij milieustraat

In oktober is het weer compostmaand. De hele maand kunt u gratis compost ophalen bij de milieustraat. U maakt hiervoor vooraf online een afspraak. De compost laadt u zelf in, dus vergeet uw schop niet mee te nemen. U mag tot één volle aanhangwagen per keer meenemen.

Compost is een bodemverbeteraar die de natuurlijke balans in de bodem herstelt. In Helmond zamelden we vorig jaar 9.860 ton GFT-afval in. Dat verwerken we naar compost. Zo besparen we afvalverwerkingskosten en het milieu. En u ontvangt gratis compost voor uw tuin.

Afspraak maken Milieustraat

U kunt alleen op afspraak een bezoek brengen aan de milieustraat aan de Gerstdijk 1 in Helmond. U kunt voor maandag tot en met vrijdag een afspraak maken tussen 13.00 – 17.00 uur. Op zaterdag is de milieustraat open van 8.30 – 16.00 uur. Een afspraak maakt u via www.helmond.nl/afspraak.

Afvalcoaches beantwoorden vragen afvalscheiding

Heeft u vragen over afvalscheiding? Maak dan een afspraak voor donderdag 20 oktober. Dan staan onze afvalcoaches bij de milieustraat van 13.00 tot 16.00 uur. Zij beantwoorden al u vragen over afvalscheiding en geven de beste afvaltips voor thuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.