Zo’n tachtig meter mooi gedekte tafels slingerden door de Elzas Passage. Op maandag 23 januari waren er 200 Helmonders uitgenodigd om in het overdekte winkelcentrum aan te gaan schuiven voor een gratis Nieuwjaarsontbijt.

Er waren zitplaatsen voor tweehonderd enthousiaste mensen, die waren gekomen. Er kon gegeten en gedronken worden. Iedereen was er welkom, maar om de opkomst in de hand te houden, moest er wel van tevoren worden aangemeld. Het was een gemengd gezelschap in alle leeftijdsklassen. Hierop had de organisatie ook gehoopt, dat er een leuke mix van jong en oud zou komen die afkomstig waren uit alle delen van Helmond. “Nee, ze hoefden er niets voor terug te doen. Gewoon lekker naar de stad komen en een paar uurtjes gezellig buurten en een broodje eten”, zei Arian Vereijken, voorzitter van de ondernemersvereniging van de Elzas Passage. Ook burgemeester Elly Blanksma was langs gekomen om kennis te nemen van dit mooie initiatief. Aan alle deelnemers van het ontbijt werd ook nog een waardebon uitgereikt voor 2 personen, om vrijdag naar de voetbalwedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax toe te gaan.

Tafel voor 200

Het verlate Nieuwjaarsontbijt had naam meegekregen van “Tafel voor 200” en werd aangeboden door winkeliers, centrummanagement, Lev groep en We Care Helmond. Supermarkt Plus Bouwmans, die niet uit het centrum komt, betaalde spontaan de helft van de boodschappen en de rest was voor rekening van de overige ondernemers. De Jongerenwerkgroep We Care regelde de bediening voor de 200 gasten in de Elzas Passage.

De middenstand in de stad is er van overtuigd, dat ze de consument echt hard nodig hebben, om de kleine winkelier overeind te houden

Arian Vereijken, voorzitter ondernemersvereniging Elzas Passage Helmond. De Elzas-ondernemers gaan 2023 in met het voornemen de bezoekers meer sfeer en beleving te bieden. ”Het hele jaar door zetten we in op meer contact met de klanten”, aldus Vereijken. Pieter en Nicole Klumpers van Ietste44 en bekend van het Huis van de Kerstman, zijn in de arm genomen om ook iets extra bijzonders te gaan maken van bijvoorbeeld Pasen, Halloween en Moederdag.

Winkels open houden

“We willen laten zien dat het centrum mensen verbindt. Het zou een gemis zijn als er niets meer te doen is in de stad. Maar we hebben de consument wel echt hard nodig om de kleine winkelier overeind te houden ”, aldus Vereijken.

De crisis is de ondernemers niet in de koude kleren gaan zitten. Zelf heeft Vereijken vorig jaar vier winkels moeten sluiten. “2023 is een nieuwe start. We gaan leuke acties bedenken, om lege panden te vullen en activiteiten op te zetten om het publiek naar de stad en de Elzas Passage, te trekken.”

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Bedank voor deze uitvoerige fotorapportage. Een geweldig leuk initiatief. Respect voor de deelnemers, die ondanks de koude van de partij waren.

  2. Jeanny Antoni-Snijders Reply

    Hele leuke ochtend gehad gezellig gekletst met je omgeving wel erg koud vooral als je al op leeftijd bent dan is dat niet fijn maar ondanks dat heb ik het fijn gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *