Gratis energiebespaarbox voor huiseigenaren

Inwoners met een koopwoning in Helmond die energie willen besparen? De gemeente Helmond helpt mee. Zeker nu de temperatuur weer omlaag gaat en veel mensen nog thuis werken. Energie besparen levert meer wooncomfort op, een lagere energierekening én het is beter voor het klimaat.

Vraag de gratis energiebespaarbox aan via www.allelichtenopgroen.nl/actie.


Landelijke RRE-regeling
Deze actie is mogelijk door de landelijke RRE-regeling (Regeling Reductie Energiegebruik). De regeling vanuit de Rijksoverheid is gericht op eigenaren van een koopwoning en loopt tot 31 december 2021. Samen met EnergieHuis Slim Wonen doet Helmond mee aan deze actie om particuliere woningeigenaren in Helmond te helpen met het besparen van energie in hun woning. Dat kan al met kleine maatregelen in huis. In de energiebespaarbox zitten handige spullen om zelf meteen mee aan de slag te gaan: ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie, een douchetimer en heel veel handige tips.

Voucher voor gratis energieadvies
Nog een stapje verder gaan? Dan zit in de doos een voucher voor een gratis energieadvies door een onafhankelijke energiecoach van EnergieHuis Slim Wonen. De energiecoach kijkt samen naar mogelijkheden om in de woning verder te besparen op de energierekening.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 10 reacties

 1. Henk van Dijk Reply

  De wereld heeft de mond vol van discriminatie, en wat doet de gemeente Helmond, die helpt daar ook nog aan mee. Waarom alleen huiseigenaren helpen bij het besparen op de energierekening? Denkt men daar dat die hele grote groep van huurders niet willen besparen? Zo’n gratis energiebespaarbox wil toch iedereen wel ontvangen? Ik zou als ik de gemeente mag adviseren, toch nog maar eens goed nadenken over deze discriminerende actie. In mijn visie is het met zo’n actie, “ALLES of NIETS”. Als je met zo’n actie het daarvoor bestemde budget overschrijdt, moet je het al niet starten.

  Henk van Dijk

 2. Bennie van der Linden Reply

  Dat heb je goed gezegd Henk wij willen ook wel zo’n box maar ik ben een huurder die energie wil besparen, dus alle box

 3. e giepmans Reply

  dat was mijn vraag dus ook waarom alleen huiseigenaren en geen mensen met een huurhuis ?

 4. JM Verhagen Reply

  Volgens mij was de bedoeling v.d. overheid: subsidie ( was dat geen 5000,- ??? per woning ) voor het energiezuinig maken van woningen van particulieren, de huiseigenaren…/// En de mensen in de huurwoningen, die zouden de energiebox krijgen, met LED lampen, en tochtstrips e.d. WAARMEE JE SLECHTS ENKELE TIENTJES PER JAAR BESPAARD.. Conclusie na dit bericht.. Overheid doe je werk, en ondersteun de sociale woningbouwverenigingen met 5000,- per verhuurde woning VOOR ECHTE BESPARING, dmv isolatie e.d. /// ps. Dan mogen de werknemers v.d. overheid dat energieboxje zelf wel houden. (Zo ik heb mijn zegje gedaan, bij een kamertemperatuur van 15 graden)

 5. jeanne Reply

  nou hier krijg je toch bultjes van, Hoe durft de Gemeente Helmond dit te doen,
  inderdaad dat is nu echt een staaltje van discriminatie. En dat in deze al zo moeilijke tijd. hoeven huurders niet te besparen.

  • Noortje Reply

   Schandalig dat alleen voor de inwoners met een koopwoning geldt, alsof huurders niet geholpen willen worden met het besparen van energie.
   De gemeente Helmond zou eens moeten gaan informeren bij de gemeente Heeze-Leende en navragen hoe die dit hebben aangepakt.

 6. Arie Manders Reply

  Prima aktie,
  Maar ik denk dat het echte energie besparen pas begint indien duidelijk is wat voor energie er per wijk in de toekomst wordt geleverd!!!

 7. Gert H.M. Bouten Reply

  Beste Henk,
  Ik onderschrijf jouw visie helemaal. Hierdoor is er inderdaad sprake van discriminatie

 8. José Reply

  Hallo Henk,
  Belachelijk, je hebt gelijk, maar het waren er maar 2500 en allemaal al vergeven.
  Ze hadden de boxen beter bij “HART voor MINIMA” en bij “SUPER SOCIAAL” neer kunnen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *