Gratis gezondheidscheck voor volwassenen in Helmond

Op vrijdag 4 november vind de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst plaats. Alle Helmonders kunnen zich gratis aanmelden voor een gezondheidscheck en extra informatie over gezondheid en voeding. Alle deelnemers ontvangen een gezondheidsrapport inclusief een persoonlijk advies.

Unieke samenwerking

Anders dan andere jaren werkt jibb+ nu niet alleen samen met zorgprofessionals. Dit keer organiseren ze de MWB-bijeenkomsten wijkgericht én samen met KBO, VBOH en PVGE. Zij organiseerden voorheen de vitaliteitsdagen, nu bundelen ze hun krachten en organiseren ze samen Meet, Weet & Beweeg. Ze werken met zorgprofessionals uit de wijk zoals Fysiotherapie Rakthof, TopPodotherapie en Huisartsen Mierlo-Hout. Ook Voedingscoach Kim en Aandacht Voor Ouderen dragen bij aan deze nieuwe editie Meet, Weet en Beweeg. Daarnaast zetten vrijwilligers zich met meer dan 100% in.

Vrijdag 4 november

In het verleden zijn al meerdere succesvolle Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten georganiseerd. En op veler verzoek wordt daar nu een vervolg aan gegeven. De start is op vrijdag 4 november in wijkhuis de Geseldonk in Mierlo-Hout van 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 14:30 uur. Het komende jaar zullen er ook in andere wijken Meet, Weet & Beweeg bijeenkomsten aangeboden worden.

Gezondheidsadvies op maat

Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+: ‘Iedereen verlaat de check met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. Tijdens eerdere edities was het leuk om te zien dat er onder de deelnemers meteen ervaringen werden gedeeld en tips werden uitgewisseld.’ Er wordt onder meer gekeken naar bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling. Piet Maas van KBO Sint Lucia zegt hierover: ‘Bij KBO gaat het niet alleen om het meten van fysieke aspecten, maar vooral ook over de mentale gezondheid. Bij de vorige vitaliteitsdag van KBO Sint Lucia ontstonden vriendschappen aan de zogenaamde ‘Gezelligheidstafel’. Aan deze tafel wordt gesproken over levensvragen.’

Interesse? Aanmelden kan via de website www.jibbplus.nl

Vragen? Wilt u meer informatie of bent u niet in de gelegenheid om via de website in te schrijven, neem dan gerust contact op met Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar flodehaas@jibbplus.nl of bel naar 0492-347071.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jibb+

Jibb+ draagt bij aan een vitaal Helmond door voldoende beweging en gezonde voeding toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen, waarbij extra aandacht is voor het verkleinen van gezondheidsverschillen.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Clementine Roemloes Reply

    Goed bezig 👍🏽 mijn vraag is :
    Wanneer in Brouwhuis?

    Vriendelijk groet.
    Clementine Roemloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.